in

Schoolgenoot: Ik sprak donderdag nog met Savannah over film: Ze was super aardig!

Schoolgenoten reageren verslagen op de dood van Savannah (14) uit Bunschoten. „Ik ben sprakeloos. Dit is heel heftig. Ik ken Savannah heel goed. Al tien jaar”, zegt de 14-jarige Jamai, vlakbij het Oostwende College in Bunschoten. Hier zat het omgebrachte meisje op school. Jamai zat in dezelfde klas. „Ze was een lief, zorgzaam en leuk meisje.”

Jamai sprak Savanna vorige week donderdag nog, op de dag dat ze verdween. „Donderdagochtend hadden we het over een film waarin mensen een bank beroven. Ze vroeg wat ik van de film vond.”

Lees ook  Op de luchthaven kregen ze te horen dat ze hun hond niet mee konden nemen. Ze kozen een erg wrede manier om het probleem op te lossen!

Andere leerlingen wilden ook iets kwijt over Savannah.

Giel (14), ook leerling van het Oostwende College, is ontdaan. „Ik kende Savannah heel goed, van de basisschool. Ze was een leuk, aardig meisje.”

Thimo (16) kent Savannah ook al jarenlang. „Het is zo erg zonde dat Savannah dit heeft moeten doormaken. Ik vind het heel erg wat haar is aangedaan. Dit had die lieve meid nooit mogen gebeuren. Ik wens haar ouders veel sterkte.”

Thimo omschrijft het meisje als „heel spontaan.” „Ze was altijd vrolijk en maakte makkelijk vrienden. Er mankeerde eigenlijk niks aan haar.”

Lees ook  Sommige mensen hebben echt geen geweten. Dit moet echt stoppen!

De 15-jarige Kyro is ook van slag. „Ik vind het heel verdrietig dat zoiets in zo’n dorpje gebeurt. Je kunt dit een meisje dat geen vlieg kwaad doet toch niet aandoen.”

Kyro sprak Savannah zo nu en dan. „Dan hadden we het over positieve, leuke dingen. Zoals gezamenlijke feestjes. In het herdenkingsboek heb ik geschreven dat we haar erg zullen missen en dat we haar graag terug willen zien.”

Verdachte jongen (16) in zaak Savannah was nooit op school: Hij spijbelde graag..

OM: Romy m*sbruikt en omgebracht door 14-jarige verdachte