in

School straft 6-jarige jongen omdat hij te laat kwam. Gastheer van radioshow helpt om droevige mama een auto te schenken.

Een van de belangrijkste regels in het leven is dat mensen op positieve prikkels reageren. Goed gedrag aanmoedigen met een beloning en slecht gedrag bestraffen, zorgt er doorgaans voor dat mensen in de pas lopen.

Soms stemmen die prikkels niet overeen met de acties en dat kan tot problemen leiden. Dat was in 2015 het geval voor de zesjarige Hunter Cmelo, een student aan de Lincoln Elementary School in Grants Pass, Oregon.

Zoals zovele kinderen had Hunter het moeilijk om op tijd op school aan te komen. Dat was echter niet te wijten aan het feit dat hij met zijn voeten sleepte of ’s ochtends niet uit bed raakte.

Hunter was te laat op school omwille van de gezondheid van zijn moeder en omdat hun oude auto vaak in panne viel. En toen de auto het op een dag helemaal liet afweten, werd de jongen geconfronteerd met de strenge schooldiscipline.

“De school had een beleid waarbij je voor drie keer te laat komen een strafstudie krijgt”, vertelde zijn moeder Nicole Garloff. “Elke keer extra te laten komen, wordt daarna bestraft met een strafstudie.”

Lees ook  Moeder laat baby achter bij twee honden: Als ze terug komt, treft ze de BABY ZO aan!

Strafstudie of nablijven, klinkt zo slecht toch niet? Nou, in het geval van de school van Hunter betekende dat ernstig sociaal isolement voor de jonge kinderen.

Complete isolatie

Toen zijn moeder van de straf hoorde, ging ze tijdens de middagpauze even bij hem langs. Ze was geschokt om de jongen moederziel alleen in de overvolle cafetaria te zien zitten. Iemand had ook een kartonnen afscheiding geplaatst om de jongen nog meer te isoleren. Een kopje met de vette, zwarte letter “D” (van detentie) stigmatiseerde hem nog meer.

“Ik was echt overstuur”, zei Garloff. “Hij was niet zo vaak te laat geweest dat hij dergelijke behandeling verdiende.”

Ze was niet de enige. Nadat ze de foto op Facebook gepost had, ging het meteen viraal. Het bericht wekte de aandacht van bezorgde burgers, alsook van Bill Meyer, een gastheer van een lokale radioshow op AM 1140.

Lees ook  Actrice Abbey Hoes laat niets aan de verbeelding over met video voor de spiegel

“Zelden krijgen we de kans om een probleem bij de wortel aan te pakken”, vertelde Meyer. “Ik vond het schoolreglement gewoon onrechtvaardig, maar ik zag dat de wortel van het probleem de auto was.”

Een geweldige verrassing

Dus contacteerde Meyer de eigenares van een lokale autodealer, Lisa McClease-Kelly van Automotive. Aanvankelijk wilde Meyer de oude auto van de familie alleen maar laten oplappen, maar toen Lisa over het idee hoorde, kwam ze met iets beter aanzetten.

McClease-Kelly en enkele lokale handelaars sloegen de handen in elkaar om de familie een gloednieuwe auto te schenken. Ze kreeg uiteindelijk een Chrysler bestelwagen van 2001 en onderhoudsbeurten ter waarde van 1.000 dollar.

Maar daar houdt het nog niet op. De schooldirectie zat ondertussen samen met de ouders van Hunter en het schoolreglement werd aangepast.

Bekijk het videoverslag hieronder en vergeet dit mooie verhaal niet te DELEN met je vrienden en familie!

Jeugdliefde: Tortelduifjes trouwen ondanks kanker in het eindstadium.

ZO zien de dochters van Robert ten Brink er nu uit! Stuk voor stuk prachtige vrouwen!