in

Scholen halen analoge klokken weg want tieners kunnen niet klokkijken

In tijden van Fortnite en social media speelt een groot deel van ons leven zich op een scherm af. We checken Twitter, kijken Netflix en kinderen maken zelfs hun huiswerk online. En dat heeft drastische gevolgen in het Verenigd Koninkrijk, waar leraren nu digitale klokken ophangen in klaslokalen omdat hun leerlingen moeite hebben om analoge klokken te lezen en niet weten hoeveel tijd hen nog rest om de stresserende examens klaar te krijgen.

Malcolm Trobe, afgevaardigde van de Vereniging van School- en Hogeschooldirecteurs (ASCL) verklaarde aan The Telegraph dat studenten onder de 18 erg gewend zijn geraakt aan digitale toestellen, en dus ook aan digitale klokken.

Lees ook  Vrouw zet hartverscheurende foto´s online – maar niemand kan geloven wie er achter de horror zit

“De huidige generatie is niet meer zo goed in het lezen van analoge klokken als de oudere generaties”, verklaarde hij. “Ze zijn gewend om een digitale weergave van het uur op hun telefoon en computer te lezen. Bijna alles wat ze hebben, is digitaal, dus jongeren zien de tijd gewoon altijd in digitale vorm.”

Lees ook  Wat kun je doen om het coronavirus te voorkomen of niet te verspreiden?

Volgens Trobe zouden analoge klokken voor onnodige stress zorgen. Scholen proberen alles zo ‘gemakkelijk mogelijk’ te maken.

“Je wil niet dat ze hun hand opsteken om te vragen hoeveel tijd ze nog hebben”, legde Trobe uit.

Stephanie Keenan, directeur van de Ruislip High School in het noordwesten van Londen, vertelde dat haar school een van de vele is waar ze hun klokken veranderden.

WAT VIND JIJ VAN DEZE EVOLUTIE? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES!

Mama smeekt dieven om haarlok terug te brengen van dochter die op 2-jarige leeftijd overleed.

Ouders verbluft als tweelingen geboren worden met sneeuwwit haar – dan delen dokters de diagnose.