in

Schokkende ontdekking: Twee honden met knuffel in bos begraven

In het bos nabij de Vinkstraat in Mill zijn dinsdagmiddag twee levenloze honden aangetroffen. Een wandelaar ontdekte het ondiepe graf terwijl ze met haar eigen hondje wandelde en sloeg direct alarm bij de dierenambulance Brabant Noord-Oost. Heidi Verheul, de woordvoerster van de organisatie, beschrijft de vondst als macaber en opmerkelijk vanwege de bijzondere wijze waarop de honden waren behandeld: “Het is vreemd dat ze in handdoeken waren gewikkeld, compleet met een knuffel erbij.”, zegt ze tegen Omroep Brabant.

De twee overleden honden betreffen beide teefjes. Een ervan is een beige poedel van ongeveer vier kilo. Verheul merkt op dat deze hond ontbrekende tanden heeft, wat suggereert dat ze mogelijk eerder medische zorg heeft ontvangen. De andere hond is een zwarte vuilnisbakkenras van circa tien kilo. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat deze twee honden gelijktijdig zijn overleden en begraven.

Toen de medewerkers van de dierenambulance ter plaatse kwamen bij het graf van de twee honden, roken ze onmiddellijk de geur van ontbinding. “De honden waren al aan het ontbinden”, deelt Verheul mee. Ze benadrukt dat de locatie van het graf opvallend is, want het bevond zich slechts één meter van het wandelpad en was slechts dertig centimeter diep.

Lees ook
Meisje (2) in kunstmatige coma na BBQ-drama

Er zijn nog meer ongebruikelijke aspecten volgens Verheul, die werkzaam is bij de dierenambulance. “De honden waren omwikkeld met twee roze handdoeken, waarvan er minstens één was vastgemaakt met een veiligheidsspeld. Bovendien vonden we een speelgoedratje in het graf. Dit duidt op een zekere genegenheid, wat ongebruikelijk is als je gewoon van de honden af wilt.”

Verheul wil niet overhaast oordelen over deze ontdekking, ondanks de verontrustende aard ervan en het feit dat dit niet de juiste manier is om afscheid te nemen van huisdieren. “Misschien bevond de eigenaar zich in financiële moeilijkheden en kon hij de kosten voor de verzorging van de dieren niet langer dragen.” Hoewel dit geen rechtvaardiging is, vermoedt Verheul dat er een tragisch verhaal achter deze situatie schuilgaat.

Het blijft echter vreemd dat het graf zo oppervlakkig was en zich dicht bij het wandelpad bevond. “Er was slechts wat aarde en mos eroverheen, en dat was het. Als je het doet, doe het dan goed en graaf een dieper graf verder het bos in.” Verheul vindt het ook opmerkelijk dat het om twee honden gaat. “Ze lijken niet oud te zijn en zijn goed verzorgd. Dat ze gelijktijdig zijn overleden is zeer vreemd.” Bovendien waren de honden niet gechipt. “Dit is bijna ongehoord, zelfs als de chip niet geregistreerd is, hadden deze twee helemaal geen chip.”

Lees ook
Mannen die meehelpen boenen in huis gaan vaker van bil

Wat betreft de doodsoorzaak kan Verheul alleen speculeren. “Misschien is er opzettelijk ingegrepen, maar ik hoop van niet.” Volgens Verheul lagen de honden niet lang in het graf. “Zeker niet langer dan een week, gezien de huidige temperaturen. Anders zouden ze al snel onherkenbaar zijn geworden, en dat is nog niet het geval.”

Verheul hoopt dat de politie een onderzoek zal instellen naar het hondengraf, maar ze is ook zelf actief op zoek naar aanwijzingen. “Dus als iemand deze honden herkent of plotseling hun afwezigheid opmerkt, horen we dat graag. Er is duidelijk moeite gedaan met die handdoeken en dat knuffeltje.”

Lerares (38) heeft telkens seks met leerling 12 in klas na schooltijd

Diarree-drama: Vliegtuig keert om nadat passagier hele vliegtuig onder spuit