in

Schokkende ontdekking door toeristisch kiekje met warmtecamera

Het leven van een 41-jarige Britse is op z’n kop komen te staan na een bezoekje aan een toeristische attractie in het Schotse Edinburgh.

Dat meldt de BBC. Toen Bal Gill in het illusie-museum Camera Obscura via een warmtecamera beelden van zichzelf zag, viel haar een warmtevlek rond één van haar borsten op. Met een ongerust gevoel zocht ze haar huisarts op, die niet veel later kon bevestigen dat het om borstkanker ging. De Britse had voordat ze een arts opzocht op internet gelezen dat warmtecamera’s inderdaad worden gebruikt door oncologen.

„We hadden het kasteel van Edinburgh gezien en op de weg terug liepen we langs het museum en besloten nog even een kijkje te nemen. Daar kwamen we ook de warmtecamera tegen. Zoals iedereen doet, stapten we voor de lens en zwaaiden we naar de beelden van onszelf. Toen zag ik opeens een warmtevlek op mijn linkerborst. Ik vond dat meteen vreemd, want niemand anders had dat. Ik nam een foto en heb verder het museumbezoek gewoon afgemaakt.”

Lees ook  Woedend vriendje slaat vriendin omdat ze cadeau was vergeten

Dagen later
De moeder van twee kinderen bladerde een paar dagen later nog eens door de foto’s op haar telefoon. Het beeld zette haar toch aan het denken. Na een rondje over het internet besloot ze vervolgens naar het ziekenhuis te gaan. Daar werd borstkanker in een vroege fase vastgesteld. Sindsdien is ze twee keer onder het mes geweest. In november moet ze volgens de artsen nog één laatste keer onder het mes.

Lees ook  Kleuter binnenspeeltuin Aalsmeer overlijdt na val in water

Bal is dankbaar voor het museumbezoek. „Anders had ik dit nooit geweten en was het misschien veel erger geworden. Dit heeft mijn leven totaal op z’n kop gezet.” De directeur van Camera Obscura zegt dat het museum zeer met de vrouw meeleeft. „We hopen haar en haar familie hier in de nabij toekomst nog eens te verwelkomen.”

Ernstig zieke kind overleden, omdat vader donatiegeld verspilt aan vrouwen en drank

Baby overleden na beet hond Diemen