in

Schokkende beelden getoond van moord op Peter R. de Vries, dochter Kelly verlaat zaal

In de rechtbank in Amsterdam zijn dinsdagochtend schokkende beelden getoond van de moord op Peter R. de Vries. Dochter Kelly wilde de video niet zien en verliet kort de rechtszaal. De andere nabestaanden bleven zitten en keken wel naar het filmpje.

Verdachten Kamil E. (36) en Delano G. (22) zijn dinsdag beiden aanwezig bij de start van het proces. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn ze verantwoordelijk voor de moordaanslag op Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd op 6 juli 2021 rond 19.30 uur in het centrum van Amsterdam door zijn hoofd geschoten en overleed negen dagen later.

Lees ook  Joost M in kritieke toestand nadat hij probeert zich van het leven te beroven in cel

Moord op camerabeelden
De voorzitter van de rechtbank waarschuwde aan het begin van de zitting dat de beelden als schokkend konden worden ervaren. Dochter Kelly verliet vlak voor het vertonen van de video de rechtszaal. De rest van de familie De Vries bleef wel zitten, de nabestaanden hadden de camerabeelden al eerder gezien.

In de video is te zien hoe Peter R. de Vries in de verte door de Lange Leidsedwarsstraat loopt. Op een gegeven moment duikt achter hem een donkergeklede man op. Daarna valt de misdaadverslaggever op de grond en blijft liggen. Op andere beelden is de vluchtende schutter te zien.

Lees ook  Jarell (22) uit Almelo met tien messteken omgebracht, buurman (63) bekent

Vermoedelijke schutter zwijgt
De twee verdachten werden binnen een uur na de aanslag op de A4 bij Leidschendam door de politie klemgereden en aangehouden. Justitie verdenkt Delano G. ervan de schutter te zijn geweest. Toen de rechtbank hem vroeg of hij Peter R. de Vries heeft neergeschoten, beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Kamil E. ontkent alle betrokkenheid bij de aanslag.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Man vraagt vriendin ten huwelijk door ring om uier van koe te plaatsen

Onenightstand of relatie? Volgens onderzoek hangt dat af van de lengte van je baard