in

Schokkend nieuws voor iedereen die regelmatig Labello lippenbalsem gebruikt!

Gebruik jij dagelijks lippenbalsem, dan hebben wij schokkend nieuws voor je: Volgens de Belgische consumentenbond zijn er vijftien(!) verschillende soorten lippenbalsem die erg schadelijke stoffen bevatten.

Van de 21 lippenbalsems waren er maar 6 door de keuring gekomen:

Labello
Bij de meeste lippenbalsems werden de stoffen MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) gevonden. De Nederlandse merken Labello (Labello Original en Labello Sun Protect) en Vaseline krijgen het ‘niet kopen’ label van de consumentenbond.

Lees ook  De 13-jarige bereidt zich voor op de dood van zijn moeder. 4 jaar later ziet ze de beha en kan haar tranen niet bedwingen.

MOAH en MOSH
De Belgische Consumentenbond zegt het volgende over de schadelijke stoffen: “Over deze stoffen weten we het fijne nog niet, maar er zijn sterke vermoedens dat MOAH mogelijk kankerverwekkend zijn en dat MOSH zich opstapelt in de organen en zo gezwellen kan vormen in de lymfeklieren, lever en de milt.” Wanneer de stoffen dus alleen op de huid gesmeerd wordt is er niks aan de hand, maar het probleem bij lippenbalsem is dat het vaak ingeslikt word. Er bestaan (nog) geen veiligheidsvoorschriften voor deze stoffen, ook de SCCS laat het gebruik hiervan toe.

Lees ook  Als de moeder haar pasgeboren zoon in het gezicht aankijkt, is ze geschokt. Ze geeft hem onmiddellijk af en laat de vader verhuizen.

HEMA
Er zijn veel A-merk lippenbalsems die slecht uit de test kwamen: Aptonia, Avène, Carmex, Eucerin, La Roche-Posay, Labello Original, Labello Sun protect, Le Petit Marseillais, Louis Widmer, Maybelline Babylips Dr rescue, Maybelline Babylips hydrate, Neutrogena, Vaseline, Vichy en Yves Rocher. De lippenbalsem die als beste werd getest is die van onze eigen HEMA!

Wie moet jij waarschuwen? DEEL dit artikel met hen

Opgelet: Dit gebeurt er dus ECHT met je lichaam als je ADHD medicijnen inneemt. Heftig…

Heb je een verstopt toilet en geen loodgieter in de buurt? Probeer dan dit geniale trucje!