in

Russische soldaten rijden met tank over eigen kolonel nadat ze zware verliezen lijden

Russische soldaten zouden hun eigen kolonel aangevallen en verwond hebben met een tank nadat ze zware verliezen hadden geleden bij gevechten in de buurt van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat melden een Oekraïense journalist en een Westerse bron.

Het incident zou gebeurd zijn bij de 37ste Motor Rifle Brigade, volgens de Oekraïense journalist Roman Tsymbaliuk op sociale media.

De soldaten zouden met een tank over kolonel Yuri Medvedev heen gereden zijn en zouden daarbij zijn beide benen verwond hebben.

Even daarvoor zou hun eenheid bijna de helft van zijn manschappen kwijtgeraakt zijn tijdens gevechten.

Lees ook  Jongen (14) die overleed na val uit vrijevaltoren werd eerder geweigerd bij attracties om gewicht

De kolonel zou naar het ziekenhuis gebracht zijn in Wit-Rusland en daar zelfs onderscheiden zijn voor zijn moed.

Een hooggeplaatste Westerse bron meent dan weer dat de kolonel het niet heeft overleefd. De feiten zouden aantonen hoe slecht het gesteld is met het moreel van de Russische soldaten, die af te rekenen hebben met forse tegenstand van Oekraïense troepen, volgens dezelfde bron.

Brigade
De brigade nam deel aan gevechten in Makariv, zo’n 50 kilometer ten westen van de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Lees ook  Jongen (10) sterft als hij zijn zusje uit water wil redden

Oekraïense troepen slaagden er echter in om de Russen te verjagen. De Russische troepen werden ook meer dan vijftig kilometer achteruitgedreven bij Kiev. Afgelopen week alleen al meer dan 30 kilometer.

Een topman bij de NAVO zei deze week nog dat er al 40.000 doden, gewonden of krijgsgevangenen zouden zijn aan Russische kant op een totale originele troepenmacht van 190.000 soldaten. Dat zou vragen oproepen of Rusland nog wel in staat is om de strijd verder te zetten.

Vrouw (46) en dochter (17) gedood in Kraainem: partner van vrouw gearresteerd

Mahmoud was in zijn familie-eer aangetast door een sexy foto en dus moest zijn zusje (16) dood