in

Ruby (2), die dood werd teruggevonden nabij Belgische grens, “herhaaldelijk” geslagen

De tweejarige Ruby – het meisje dat donderdag dood werd aangetroffen in de Franse gemeente Seclin, vlak bij de Belgische grens – werd “herhaaldelijk geslagen”. Dat blijkt uit de autopsie. De moeder van het meisje en haar vriend zijn beschuldigd van moord en mishandeling.

Het lichaam van de tweeënhalf-jarige Ruby werd afgelopen donderdag gevonden in het appartement van haar moeder in de gemeente Seclin, dicht bij de Belgische grens. De Franse nieuwszender BFM TV meldde eerder al dat het lichaam van het meisje sporen van slagen zou vertonen. De autopsie bevestigt dat nu. Ruby werd meermaals “op haar hoofd en de rest van haar lichaam” geslagen, klinkt het.

Lees ook
Aangerande vrouw komt expres 20 kilo aan om mannen af te schrikken

De moeder van het meisje en haar vriend zitten in voorlopige hechtenis. De man wordt beschuldigd van de moord op een minderjarige, terwijl Ruby’s moeder verdacht wordt van het niet verlenen van hulp aan haar dochter en het niet melden van mishandeling.

Het overlijden van Ruby jaagt een schokgolf door de gemeente Seclin. Er is ondertussen een online inzamelactie op poten gezet om de vader van de kleuter te steunen en de begrafenis van het meisje te financieren.

Lees ook
Man wil eigen dochter (5) door pedofiel laten misbruiken voor geld

Genderneutrale Efteling bezoeker verdrietig: ‘Ik kan niet naar het toilet’

Peter Gillis vermist: Buren en familieleden bezorgd..