in

Ronny en Michiel worden omsingeld door politie bij aanhouding verdachten aanslag De Vries

Een opmerkelijk moment voor Ronny van Gijzen uit Nootdorp dinsdagavond. Hij wordt in zijn grijze BMW op een af- en oprit van de A4 bij Leidschendam ineens omsingeld door meerdere politiewagens. Ze zijn opzoek naar verdachten rondom de aanslag op Peter R. de Vries. Spannende momenten voor Ronny: “Als er was geschoten zouden de kogels mij hebben geraakt.”

Van Gijzen weet dinsdagavond niet wat hij meemaakt als hij onderweg is naar huis. “Ik ging de snelweg af en toen zag ik al twee politieauto’s in de berm staan. Ze stonden waarschijnlijk op iemand te wachten. Dat gebeurt wel vaker op dit punt”, vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Lees ook  Katie (22) verloor haar gezicht na een zelfmoordpoging, zó ziet ze er 4 jaar later uit

Enkele momenten later escaleert de situatie als hij voor het stoplicht staat. “Ik werd omsingeld door politieauto’s. Ik wist niet wat me overkwam”, vertelt hij verder. “Het stoplicht sprong op groen, maar ik werd tegengehouden door mannen van een zwaarbewapend arrestatieteam. Ze zeiden dat ik in de weg stond en heel gauw weg moest.”

‘Besef kwam later’
Op een industrieterrein aan de overkant van het stoplicht kijkt Van Gijzen toe hoe de verdachten worden ingerekend. “Ik was helemaal in shock. Het had zomaar op een vuurgevecht kunnen uitdraaien. De kogels zouden mij dan sowieso hebben geraakt.”

Lees ook  Gezocht: de allerbeste gekkebekkentrekker

Een vriend van Ronny stuurt even later een bericht dat Peter R. de Vries is neergeschoten en dat er verdachten op de plaats waar Ronny stilstond zijn aangehouden. “Toen pas besefte ik wat er was gebeurd. Gelukkig ben ik er goed vanaf gekomen”, zucht Van Gijzen

Man redt zijn hond door in heetwaterbron te redden, waarna hij aan zijn verwondingen overlijdt

Stuurde opdrachtgever aanslag deze twee spotters om liggende De Vries te filmen?