in

Robert gooit kat in de wasmachine en schept daar flink over op: ”Rotbeest”

Een 32-jarige man uit Heywood, Groot-Brittannië, heeft een gruwelijke daad begaan. Robert Lay greep buiten een kat, genaamd Buddy, en koos er bewust voor om het dier te verdrinken in zijn wasmachine. Als klap op de vuurpijl pochte hij hierover op Facebook.

Het ongelukkige slachtoffer, Buddy, behoorde niet tot Lay zelf. Nadat het dier hem had gekrabd, greep Lay het bij zijn nekvel en nam het mee naar huis.

Lees ook
Ouders: Roodvonk is terug – 5 waarschuwingssignalen die je nooit moet negeren

Overtuigd dat de kat moest boeten voor zijn krabben, besloot Robert dat de meest gruwelijke straf op zijn plaats was. Hij gooide Buddy in de wasmachine en zette het apparaat aan.

Lay werd opgespoord en gearresteerd nadat hij op Facebook opschepte over zijn daden. Hij had het lichaam van het dier gedumpt in een struik bij een begraafplaats. Dankzij de chip van Buddy kon de eigenaar snel worden geïdentificeerd.

Robert had het wasprogramma op de hoogste temperatuur ingesteld. Buddy had meerdere breuken, vermoedelijk omdat het dier wanhopig probeerde zich vast te klampen aan de trommel terwijl deze ronddraaide. Een dierenarts concludeerde dat Buddy nog geruime tijd heeft geleefd voordat hij stikte in de wasmachine.

Lees ook
Tory zwanger van 1 van haar 4 mannen maar niemand weet wie de vader is

Deskundigen bevestigden dat de manier waarop Buddy aan zijn einde kwam, langzaam en buitengewoon pijnlijk moet zijn geweest voor het dier.

Deze week werd Robert voor de rechter gebracht. De 32-jarige Brit kreeg een gevangenisstraf van 14 weken opgelegd en is tevens levenslang ontzegd om huisdieren te houden.

Zoveel contant geld mag je dit jaar maximaal bij je bank opnemen

Dit is de grootste bron van ergernis onder buren