in

Recent onderzoek wijst uit: Mannen zijn net wat ‘zieliger’ bij een verkoudheid dan vrouwen!

Onlangs nog getroffen door een verkoudheidje? Of laatst nog iemand gepest omdat diegene dacht ziek te zijn? Of noem jij je man ”aansteller” wanneer hij een flinke snotneus heeft?

Misschien is het slim om je woorden terug te nemen, want uit een recent onderzoek blijkt dat mannen meer last ondervinden wanneer de verkouden zijn dan vrouwen.

Lees ook  Wat deze vrouw bij haar baby doet… Ze pakt pakt haar baby bij z’n armen en doet DIT. Belachelijk!

Uit een Canadese studie die recent werd gepubliceerd in het Britisch Medical Journal, waarin verkoudheid en griepliteratuur wordt besproken. Het onderzoek toont aan dat mannen tijdens een verkoudheid zwaarder getroffen worden. ”Mannen hebben een zwakker immuunsysteem en zijn vatbaarder voor complicaties.” De onderzoekers zijn van mening dat het mannelijke testosteron het immuunsysteem verergert, terwijl het vrouwelijke oestrogeen het meer beschermt.

Lees ook  Dakloze man begint bedrijf, wordt rijk en huurt alleen andere daklozen in

Omdat het mannelijke testosteron het immuunsysteem verergert, lopen mannen een groter risico op een ziekenhuisopname. Echter zijn de onderzoekers ook kritisch, want het lijkt misschien dat mannen vaker in het ziekenhuis worden opgenomen omdat er landen zijn waar vrouwen minder geen gelijke toegang hebben tot gezondheidszorg en behandelingen dan de mannen..

2-jarig jongetje sterft nadat hij zichzelf per ongeluk ophangt

Jongste kind heeft grootste kans om later miljonair te worden