in

Realityster in hartje Amsterdam overvallen en brutaal in elkaar geslagen

Realityster Chiel Harten werd zaterdagochtend in Amsterdam brutaal overvallen in de buurt van de Halvemaansbrug. Hij werd beroofd van zijn horloge en toen hij de overvallers achterna wilde gaan, werd hij hardhandig in elkaar geslagen.

De feiten vonden zaterdagochtend plaats omstreeks 4:30 u toen hij een homobar verliet. Er kwamen twee jongens achter hem aan die hem staande hielden. Daarop kwamen er nog eens twee mannen bij, die hem zijn horloge afpakten. Dat was echter nog maar het begin van de horror. Chiel deed zijn verhaal bij Privé: “Toen ze wegliepen, gaven ze elkaar een halve high-five en riepen ze ‘Gay’s Easy’. Juist dat maakte me woedend. Ik kreeg een waas voor mijn ogen. Ik dacht: ‘Waarom zou ik me niet verzetten: het is onrecht wat hier gebeurt’. Dus ik rende erachteraan.”

Lees ook  Verdachte in zaak Nicky Verstappen is vermiste Jos Brech

Dat zou hem echter zuur opbreken. De vier boeven schopten op hem en sloegen op de vlucht. Daarna zakte Chiel op de grond in elkaar. De verwondingen zijn niet min: een gebroken neus, een letsel aan zijn oog, een hersenschudding en hij heeft moeite om te praten.

Wat zo mogelijk nog schokkender is, is dat niemand tussenbeide kwam. “Er waren omstanders, maar niemand deed iets. Ja, achteraf toen de politie er was, toen vertelden ze hoe het ging. Maar op het moment zelf sta je er alleen voor”, reageert Chiel teleurgesteld.

Lees ook  Kwart miljoen boetes voor 1 km/u te hard: ‘Dit riekt naar spekken staatskas’

De televisiepersoonlijkheid deed aangifte bij de politie. Daar kreeg hij te horen dat hij een gemakkelijk doelwit was omdat hij tot een minderheidsgroep behoorde. Daarmee past hij volgens de politie in het profiel van slachtoffers van een reeks gewelddadige horlogediefstallen waarmee Amsterdam de laatst tijd geteisterd wordt.

Chiel zegt dat hij de daders naar een zone lokte waar camera’s hangen. De daders wil hij niet omschrijven in de media. “Ik kan geen doelgroepen noemen, dat is me door mijn advocaat ten zeerste afgeraden”, zegt hij.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES!

Verdrietig nieuws voor Eddy Zoëy

Zó luxe woont één onze best verdienende NPO-sterren Yvon Jaspers