in

PvdA ZWAAR AFGESTRAFT? 9 ZETELS?

Zojuist zijn de 1e uitslagen binnen van de exitpoll. De PvdA lijdt een gigantisch verlies en zakt in de exitpoll van Ipsos van 38 naar 9 zetels. “Als dit de uitslag is, is het een enorme klap voor de PvdA”, zegt partijprominent Ronald Plasterk. PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma spreekt van een kras op de ziel van de PvdA.

Veel Turken keren de PvdA de rug toe, omdat Lodewijk Asscher een jaar geleden met een onderzoek naar buiten kwam waarin stond dat Turken in Nederland religieus geweld massaal zouden goedkeuren. ‘Deze uitkomsten schokken en stuiten mij tegen de borst’, schreef minister Asscher van Sociale Zaken destijds aan de Tweede Kamer. Hij kondigde onderzoek aan naar Turkse organisaties. Het was het begin van de ruzie met zijn partijgenoten Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, die uiteindelijk de PvdA-fractie in de Tweede Kamer verlieten en verder gingen met hun eigen partij DENK. Ze snoepten allemaal kiezers af van de PvdA.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor de familie Borsato

Het SCP deed het Motivaction-onderzoek nog eens grondig over. Asscher nam eerder al afstand van het Motivaction-onderzoek en trekt zijn handen er nu helemaal vanaf. ‘In juni bleek al dat de kwaliteit van het Motivaction-onderzoek beneden peil was. En nu blijkt dat ook de bevindingen niet kloppen. Verreweg het grootste deel van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders heeft geen begrip voor religieus geweld of ISIS’, aldus Asscher bij de presentatie van het SCP-onderzoek.

Lees ook  Vrachtwagen rijdt in op stilstaande auto: twee doden

Exitpoll: VVD OPNIEUW de grootste !!

Onopvallend steekt de vrouw haar gelakte vinger in haar aangereikte drankje. Als haar lak verkleurd belt ze de politie.