in

Priscillia (18) dood gevonden op kerkhof, dader liep mee met stille tocht

Bijna drie maanden geleden werd het Franse dorpje Estagel bruut opgeschrikt: een bezoeker trof op het kerkhof het half ontblote lichaam van de 18-jarige Priscillia aan. Ze bleek met messteken om het leven te zijn gebracht. Dankzij dna-onderzoek is deze week de dader opgepakt; een 18-jarige jongeman die in hetzelfde dorp woonde en zelfs meeliep met de stille tocht. Hij heeft inmiddels bekend.

Op 6 juli was het meisje samen met enkele familieleden naar een bal van de brandweer gegaan. Rond 02.00 uur ‘s nachts bleek ze plots spoorloos. Omdat ze met een mentale achterstand kampte, gingen meteen alle alarmbellen af. De politie werd ingeschakeld, maar een zoektocht leverde niets op.

De volgende ochtend deed een kerkhofganger een lugubure ontdekking. Hij trof er het meisje levenloos aan. Er waren sporen van s*ksueel geweld, maar van een verkr*chting bleek geen sprake.

Lees ook  Hond werd gevonden, nadat zijn familie hem buiten de luchthaven in de vrieskou dumpte, terwijl zij met vakantie gingen

Mannelijk dna-spoor
De politie ging er snel van uit dat de dader op het bal aanwezig moest zijn geweest. Een mannelijk dna-spoor dat op de plaats van de misdaad was gevonden, opende op dat vlak perspectief. In de database werd geen match gevonden, dus moesten verhoren soelaas bieden. Meer dan honderd mannen werden opgeroepen om hun verhaal te komen doen. Op basis daarvan werd een verdachtenlijst samengesteld. Wie daarop figureerde, moest zijn dna afstaan.

‘Bijna alle mannen aan de tand gevoeld’
,,Bijna alle mannen die in Estagel wonen, zijn aan de tand gevoeld”, verklaarde een 25-jarige inwoner aan de krant Le Parisien. ,,Ik was al bekend bij het gerecht, ze hadden mijn gegevens al. Maar veel vrienden hebben hun dna nog moeten afstaan.” Een immense operatie werd het.

Uiteindelijk bleek de dader inderdaad op de lijst te staan. Woensdagochtend legde hij bekentenissen af. Zijn motief blijft vooralsnog een vraagteken.

Lees ook  Buur ziet ped0fiel 2 meisjes in het bos lokken, volgt hen en schiet meteen in actie.

Dader liep nog mee in mars
Voor de familie kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel, want ze kenden de jongen in kwestie. ,,Ze waren al murw geslagen. Nu ook nog eens blijkt dat die hoofdverdachte uit ons dorp komt, liggen ze helemaal knock-out”, aldus een vriend van de familie.

Volgens een kennis gedroeg de dader zich ‘een beetje vreemd’. ,,Hij leefde teruggetrokken. Als werkloze liep hij vaak in z’n eentje in het dorp rond.”

Stille tocht
Pittig detail: verschillende inwoners van Estagel wijzen erop dat de tiener nog heeft meegelopen in een mars ter ere van Priscillia. Hij werd gisteren beschuldigd van doodslag, met de verzwarende omstandigheid dat zijn slachtoffer een kwetsbaar persoon was.

Sadist (42) bedriegt baasjes en laat hun katjes verscheuren door zijn vechthonden

Man valt 60 kilo af – hierna wordt hij mee uit gevraagd door vrouw die hem pestte