in

Primark leuk voor mensen die winkelen, maar niet voor MEDEWERKERS!

Het regent klachten van werknemers bij Primark. Zo zou er een te hoge werkdruk zijn, medewerkers zouden geïntimideerd worden door leidinggevenden en is acceptatie bij ziekmeldingen ver te zoeken. Vakbond FNV herkent verhalen van werknemers van kledingketen Primark in Groningen die klagen over hun bazen.

FNV heeft tientallen werknemers van het bedrijf gesproken en Suijker vreest dat het een topje van de ijsberg is. “Mensen bij Primark hebben vaak een tijdelijk contract en zijn daardoor altijd afhankelijk van een vervolgcontract. Als je dus een beetje moeilijk doet en niet doet wat de baas zegt, kan je het vervolgcontract wel op je buik schrijven. Dat is het eigenlijke probleem, zegt bestuurder Niels Suijker.”

Lees ook  Kopschopper vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen:

De medewerkers klagen vooral over het feit dat ze iedere dag moeten bellen met hun baas als ze ziek zijn, ook als ze in het ziekenhuis liggen. De leidinggevende vraagt ook naar de reden van ziekmelding, terwijl dat niet mag. “Een werkgever mag vragen hoelang je denkt afwezig te zijn, maar bijvoorbeeld niet precies vragen wat voor medicijnen je gebruikt. We zien dat werkgevers in de detailhandel daar de mist ingaan”, zegt Suijker.

Lees ook  'Kabinet komt vandaag niet met strengere coronamaatregelen'

Ook is er veel kritiek op het handboek dat werknemers moeten ondertekenen als ze voor Primark gaan werken. Daarin staat onder meer dat er in personeelsruimtes bewakingscamera’s zijn en dat het personeel gefouilleerd mag worden. Primark heeft inmiddels laten weten de zaak te zullen onderzoeken. Er zijn inmiddels ook Kamervragen gesteld. De PvdA wil dat de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid controles gaat uitvoeren bij de Groningse Primark en bij andere filialen.

Zie je zo’n DAK? DIRECT MELDEN BIJ DE POLITIE!

Moeder laat baby achter bij twee honden: Als ze terug komt, treft ze de BABY ZO aan!