in

Postbode staat op het punt post voor 94-jarige te bezorgen – dan hoort hij iemand in het huis huilen en breekt in

Josh Hefta is een postbode in North Dakota, VS. Aangezien hij elke dag bij dezelfde huizen bezorgd, heeft hij een goed idee wie wie is in zijn gebied.

Een bewoner met wie hij goed omging was de 94-jarige Alice Paschke. Voor Alice deed Josh een beetje extra en liet meestal de post achter bij haar deur zodat de oudere vrouw niet helemaal naar de postbus hoefde te lopen.

Op een dag, januari van dit jaar, terwijl hij zijn gebruikelijke route liep, merkte Josh dat er iets niet klopte toen hij bij Alice aankwam.

Altijd als Josh de post bezorgde bij Alice, deed ze de deur even open voor een babbeltje. Aangezien ze alleen leefde was ze altijd blij als iemand even langs wipte. Soms bood ze Josh iets te eten of de drinken aan. De twee kregen een band, zou je kunnen zeggen.

Maar het werd de laatste tijd steeds moeilijker voor Alice om zich rond te bewegen. Op een moment kon ze het huis niet meer uit. Op dat moment begon Josh de post naar haar deur te brengen. Wat een goede man.

Lees ook  12 Redenen waarom whisky drinken ontzettend gezond is

Op een bepaald bezoek in januari, klopte Josh zoals altijd op de deur. Maar niemand deed open. Hij maakte zich een beetje zorgen aangezien Alice altijd thuis was. Waar kon ze zijn? Hij bleef kloppen. En toen, hoorde hij een zwakke stem om hulp roepen.

Josh wist dat hij gelijk in actie moest komen. De deur was op slot dus die trapte hij open. Toen hij binnenliep, vond hij Alice op de grond. Ze vertelde dat ze een dag eerder was gevallen en dat ze niet kon opstaan. Ze had 20 uur op de vloer gelegen. Ze wist dat haar enige hoop zou zijn als Josh op de deur zou komen kloppen, als altijd. Dus daar lag ze, terwijl ze op haar held wachtte.

¨Ik zei, kom binnen, ik heb hulp nodig. (…) Hij heeft mijn leven gered, en dat meen ik,¨ vertelt ze WDAZ 8. “Voor de rest van mijn leven, zolang als mijn geheugen blijft werken, zal ik het blijven onthouden.¨

Lees ook  Zieke pedofiel randde 15-jarig meisje aan en lachte toen ze zei dat ze zwanger had en SOA had opgelopen.

Je kan zeker zeggen dat Josh die dag het leven van Alice redde. De toegewijde postbode heeft een Postmaster General Award ontvangen op het postkantoor in Minto – de hoogste onderscheiding die een postbode kan krijgen.

Zijn naam wordt ook toegevoegd op de Heroes Wall in het Postal Service hoofdkantoor in Washington, D.C.

Alice is sindsdien naar een verpleeghuis gegaan. Ze is niet meer onderdeel van Josh´ route. Maar ze zien elkaar nog steeds.

¨Ik vind het geweldig hoe hij nu niet mij komt bezoeken, maar ik hem,¨ zegt ze.

Josh is een echte held en verdient alle erkenning. De wereld heeft meer mensen als hij nodig!

Deel dit verhaal om alle helden in deze wereld die zich extra voor andere inzetten te eren!

14 waanzinnige foto´s genomen voor- en nadat mensen stopten met alcohol

Dit is wat je moet doen als je een hond ziet met een geel lint aan zijn lijn – de reden is briljant