in

Pootjes van Emmeloordse hond afgehakt door ‘mechanisch apparaat’

De politie is verder in het onderzoek naar de afgehakte hondenpoten die begin mei in Emmeloord werden gevonden.

Na uitvoerig onderzoek door een dierenpatholoog bleek de hond al dood te zijn terwijl iemand met een ‘mechanisch apparaat’ zijn pootjes afsneed. Dat laat een politiewoordvoerder weten aan Omroep Flevoland.

De hondenpootjes werden 3 mei gevonden door de Emmeloordse An de Groot terwijl ze haar hond uitliet.

An kon het in eerste instantie niet geloven. “Ah, nee. Ik heb het nog aan een man verderop gevraagd, die loopt daar ook altijd met zijn hond.

Het zal toch niet nep zijn, dat iemand je in de maling wil nemen?”, liet ze destijds weten aan Hart van Nederland.

‘Ik schok me kapot!’
Maar niets bleek minder waar. “Ik schrok me kapot!”, vertelde ze. “Ik zag een groot ‘stuk’ liggen. Niet echt met bloed, ofzo. Heel raar om te zien.”

Lees ook  Worm nestelt zich in amandelen van vrouw na eten van sushi

In eerste instantie denkt een ingeschakelde dierenarts dat de pootjes bij leven moeten zijn afgehakt. “Toen schrok ik al helemaal, ik begon helemaal te shaken”, vertelde de geschrokken An.

Na uitvoerig onderzoek door een dierenpatholoog komt de politie daar nu op terug. Het lijkt erop dat het dier al dood was toen de pootjes er met een ‘mechanisch apparaat’ afgehaald zijn.

“Als voorbeeld werd een scheepsschroef genoemd, maar we kunnen dit niet met zekerheid zeggen”, laat politiewoordvoerder Ellen de Heer weten aan De Stentor.

‘Lugubere zaak’
“Het is een lugubere zaak en we willen het graag oplossen”, gaat de woordvoerder verder. “We weten niet hoe alles heeft plaatsgevonden en hoe de hond is komen te overlijden.

Lees ook  Baasje wil 10-jarige corgi in laten slapen om plaats te maken voor nieuwe puppy

Dierenleed kunnen we niet uitsluiten en daarom gaat het onderzoek verder. We hebben nog veel vragen.”

Het is niet duidelijk van welk ras de poten afkomstig zijn. Wel moet het een hond van zo’n tien tot vijftien kilo zijn geweest.

“We hebben een aantal tips gekregen, maar we zijn daar niet veel verder mee gekomen. Ook een zoektocht ter plaatse leverde weinig op.

We hebben op dit moment weinig aanknopingspunten”, vertelt De Heer aan de regionale krant. “We hopen dat het publiek ons verder kan helpen en dat het uitgeloofde tipgeld helpt.”

Weggooien verleden tijd: zo kom je in aanmerking voor ‘prullenbakvaccins’

Cindy en John geschokt na vondst dode pup in water: ‘Als ik ooit iemand tegenkom die dit flikt’