in

Politiehond beëindigt wilde achtervolging nadat automobilist na twee crashes niet wil stoppen

Een stopteken en twee crashes overtuigde een bestuurder van een gestolen auto zaterdagavond niet om te stoppen, waarna een politiehond de wilde achtervolging moest beëindigen.

Bij zijn vluchtpoging te voet in Den Haag werd de man gebeten door de hond, waarna hij is aangehouden.

Het incident begon zaterdag omstreeks 21.00 op de rijksweg A13. Na een verkeerscontrole bleek dat de auto als gestolen stond geregistreerd.

Vervolgens gaven agenten de bestuurder een stopteken, maar deze wenste daar niet aan mee te werken.

De bestuurder vluchtte in de richting van de Singel in Den Haag. Daar raakte hij van de weg en liep hij de eerste schade aan zijn voertuig op.

Lees ook  Meerdere gewonden en hond overleden bij ernstig ongeluk Bennekom

Even later crashte hij opnieuw, op de Laan van Waalhaven. Inmiddels waren veel eenheden van de politie bezig met de bestuurder te stoppen.

Zowel de verkeerspolitie Den Haag als de politie Leidschenveen-Ypenburg en de hondenbrigade waren betrokken bij de achtervolging.

Tweede crash
Na zijn tweede crash besloot de man zijn vluchtpoging te voet verder te gaan. De achtervolgende agenten twijfelden geen moment en renden achter de man aan.

Een hondenbegeleider liet zijn hond in deze achtervolging los en het beest heeft de man uiteindelijk kunnen bijten.

Lees ook  Marco Borsato verklaart zijn Leontine de liefde: “Nog altijd mijn Valentijn”

Na de beet kon de politie de man direct aanhouden. De verwondingen van de hondenbeet waren uiteindelijk dusdanig heftig dat er een ambulance moest komen.

De man is vervolgens gecontroleerd door het ambulancepersoneel en zonder spoed naar het ziekenhuis meegenomen, uiteraard onder streng toezicht van de politie.

Volgens calamiteitensite District8 hing er een behoorlijke alcohollucht in de auto. Het voertuig is uiteindelijk in beslaggenomen door Team Transport. De politie zal verder onderzoek doen naar de herkomst van de auto.

Pedofiel verlaat gevangenis en wordt vermoord: “Vader van 15-jarig slachtoffer schakelde huurmoordenaar in”

Waagt Wesley Sneijder een poging bij de vrijgezelle Sarah van Soelen?!