in

Politieagenten vullen koelkast van moeder met eten nadat ze voor €30 voedingswaren had gestolen voor haar 3 hongerige kinderen.

Tranen vulden haar ogen toen een moeder uit North Carolina in de VS de telefoon inhaakte. Nog maar eens een andere stem had haar verteld dat de organisatie niets kon doen om haar kinderen te helpen te eten te geven. Wanhoop maakte zich meester van het hart van Theresa West.

Het was al drie dagen geleden dat haar kinderen nog gegeten hadden. West moest brood op tafel krijgen, zelfs al moest ze daar iets illegaal voor doen.

Ze ging naar haar lokale supermarkt en stal voor 35 dollar aan etenswaren voor haar kinderen. En het duurde niet lang vooraleer de politie van Hillsborough op haar deur kwam kloppen.

Ten einde raad

Voor de deur stonden agenten Keith Bradshaw en Candace Spragins. Tot tranen tot geroerd bekende West dat ze het eten gestolen had en legde hen ook uit waarom.

Lees ook  “Dag meneer, ik denk dat mijn papa dood is.” Hoe een jongetje (5) het leven van zijn vader redde met één telefoontje

“Ik moest gewoon eten stelen en dat is wanhopig”, vertelde West. “En het spijt me zeer, maar mijn kinderen hadden honger.”

West had verschillende organisaties gecontacteerd alvorens haar toevlucht te nemen tot diefstal. Maar niemand leek haar crisis meteen te kunnen oplossen. West was compleet ten einde raad.

Bradshaw bevestigde dat haar koelkast hartverscheurend leeg was. Toen besloten hij en zijn partner om tussenbeide te komen.

Terwijl West voor de rechter geleid werd, gingen Bradshaw en Spragins naar de supermarkt waar West gestolen had. Ze kochten voor 140 dollar aan voedingswaren en brachten het naar het huis van de vrouw.

West werd vrijgelaten en keerde naar huis terug om een gevulde koelkast aan te treffen. Haar ogen waren ditmaal gevuld met tranen van vreugde en hoop.

De politie van Hillsborough weet dat haar noden daarmee nog niet helemaal vervuld zijn. Het politiekorps zal met West blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat zij en haar familie de nodige middelen en hulp krijgen.

Lees ook  Ouders plannen begrafenis voor 10-jarige met kanker. Dan opent ze haar ogen en zegt 7 woorden die hen stomverbaasd achterlaten.

“Soms is politiewerk niet bot en droog”, schreef de politie op hun Facebookpagina. “We staan voor mensen eerst en politieagente op de tweede plaats.”

Bradshaw zegt dat het goede doen gewoon deel uitmaakt van zijn beroep. “Het gaat niet alleen om mensen bekeuringen geven”, verklaarde Bradshaw.

De politie ontving een overweldigend aantal aanvragen van mensen die vroegen hoe ze voedingsmiddelen konden doneren of op welke andere manier ze zouden kunnen helpen.

“Soms met je iets extra doen om de levenskwaliteit binnen je gemeenschap te verbeteren”, zei Bradshaw nog. “En als het haar leven een beetje verbetert en het haar helpt, zullen we het morgen opnieuw doen.”

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden en familie!

9-jarig jongetje geeft politieagent een geheim briefje. Als de agent het leest, veert hij meteen recht uit z’n stoel.

15-jarige springt op z’n fiets om een 5-jarig meisje uit de klauwen van een kinderlokker te redden.