in

Politieagent hoort luid geblaf uit een auto komen. Zijn hart breekt als hij naar binnen kijkt.

Ik zal nooit begrijpen waarom mensen hun dieren mishandelen. Het lijkt erop dat de daders, zoals de man in dit verhaal, altijd wel een excuus hebben waarom ze niet goed voor hun dieren kunnen zorgen.

Het is heel eenvoudig. Als je je geen dier kunt veroorloven, laat het dan. Als je geen tijd hebt om ervoor te zorgen, neem dan geen huisdier. Het maakt niet uit of het met financiën te maken heeft. Je dier verdient de beste thuis, zelfs als dat niet bij jou is.

Frank La Peruta (54) werd op 8 oktober in Okeechobee County, Florida, gearresteerd wegens verschillende aanhoudingsbevelen voor dierenmishandeling. Er werden wel 14 bevelen tegen hem uitgevaardigd. Na een uitgebreid onderzoek werden op zijn domein zes verwaarloosde paarden aangetroffen, 10 katten werden in een hok gevonden en verder zag de politie ook nog eens 2 onverzorgde honden.

Lees ook  Zo gaat je hoofdpijn in twee minuten weg zónder paracetamol te nemen

12 paar ogen

Tijdens een routine verkeerscontrole hoorde de politie van Monroe County luid geblaf uit een auto op een parking komen. Agent Bryan Branco ging het geluid onderzoeken. Toen hij door het deels open raampje naar binnen keek, zag hij 12 paar hondenogen naar hem staren.

Toen hij wat beter keek, ontdekte hij dat er eigenlijk 13 honden in de auto zaten. De meeste waren kleine rassen, terwijl er 2 grote honden waren.

Raad eens van wie de honden waren. Inderdaad, van La Peruta.

Het verslag citeert de belabberde reden van La Peruta waarom zijn honden vol uitwerpselen en parasieten zaten:

“La Peruta deelde mee dat hij op niemand kon steunen om goed voor de honden in Okeechobee te zorgen omdat hijzelf in Islamorada werkte. Daarom besloot hij om de honden gewoon mee te nemen”, schreef Branco in zijn verslag.

Lees ook  Maag van meisje blijft groeien - artsen vrezen dat ze niet zal overleven, dan neemt vader cruciale beslissing

Kevin Cooper van de dierenbescherming zei dat het best lang duurde om de honden uit de auto te halen omdat “het voertuig vol honden, voedsel en uitwerpselen zat.”

De honden waren niet uitgehongerd, maar hadden gematteerd haar en zowel interne als externe parasieten. Ze werden overgebracht naar het dierenasiel van Key Largo.

Marsha Garrettson, de manager van het asiel, was geschokt toen de honden werden binnengebracht:

“Ik denk niet dat er op hetzelfde ogenblik ooit al zoveel honden tegelijk werden binnengebracht. We hadden geluk dat we plaats hadden, maar we moesten toch nog enkele honden verplaatsen.”

Na de nodige medische verzorging zullen de honden voor adoptie worden vrijgegeven. La Peruta zal later deze maand voor de rechter moeten verschijnen.

DEEL dit verhaal als ook jij blij bent dat deze honden uit deze vreselijke situatie gered werden!

1 man bouwt op zes weken tijd een droomhuis voor amper 7.000 euro.

Vrouw belt echtgenoot nadat ze creditcard vergat. Wat hij dan zegt, doet haar snotteren.