in

Politie zoekt ‘Lisa’ die deze tekening maakte: DIT IS EEN DRINGENDE OPROEP !

De districtsrecherche van bureau Delft deed dit weekend een mysterieuze oproep op Facebook. Er werd gevraagd een onschuldig ogende kindertekening van ene Lisa ‘met spoed’ zo veel mogelijk te delen, maar waarom verspreidt de politie zo’n vaag bericht als er haast bij is?

“Ga er maar vanuit dat er reden is tot zorg, anders doet de politie niet zo’n oproep”, zegt misdaadverslaggever Mick van Wely. Toch is het voor de meeste mensen totaal niet duidelijk wat ermee bedoeld wordt. Er is alleen een kindertekening te zien, en de naam ‘Lisa’ wordt genoemd. De politie zegt op zoek te zijn naar iemand de naam in combinatie met de tekening herkent.

“De politie staat op zo’n moment voor een dilemma”, legt Van Wely uit. “Aan de ene kant wil ze zoveel mogelijk informatie delen om het publiek om hulp te vragen, aan de andere kant moet rekening gehouden worden met de privacy van het slachtoffer”, zegt hij. “De politie kan daarom niet te veel over een persoon zeggen. Daarnaast is er ook een risico dat een dader in paniek raakt en bewijs vernietigt of iemand iets aandoet.”

Lees ook  Thierry Baudet wordt de nieuwe minister-president

Moeilijke zoektocht

Volgens de politie zal de vage oproep duidelijk genoeg zijn voor wie het aangaat. De politie Delft schrijft namelijk op haar Facebookpagina: ‘Als Lisa of een bekende van Lisa dit bericht ziet, dan begrijpen zij wel waar dit bericht om gaat en dan hopen wij dat zij zich melden’.

De politie spreekt van een lastige zoektocht. De hoop was dat het meisje zelf of haar ouders zouden reageren, maar dat is nog niet gebeurd, zei een woordvoerder vandaag.

Lees ook  PvdA ZWAAR AFGESTRAFT? 9 ZETELS?

UITLEG TEKENING?

Als je de tekening leest op de wijze zoals de politie er aandacht om vraagt zal het meisje de bovenste dingen ‘leuk’ vinden en misschien wel kickboksen en skateboarden als sport beoefenen. De onderste twee zijn niet ‘leuk’ en dat is benadrukt door het kruis dat er door getrokken is. Er wordt dus gevraagd wie in (de regio) Delft een meisje kent dat aan de omschrijving voldoet. Zo ja, neem dan met spoed contact op met de politie.

Heeft u informatie omtrent Lisa en de tekeningen? Neemt u dan met spoed contact op met de districtsrecherche van politiebureau Delft op 0900-8844.  Massaal delen graag. Dit meisje kan in gevaar zijn!

‘Ik kan alleen maar huilen’: Vrouw is verblind en niet in staat om te eten of te spreken na aanval van haar eigen man

Moeder adopteert jongen die niemand wilt – 28 jaar later, krijgt ze vreselijk nieuws