in

Politie waarschuwt: “Sla meteen alarm als je een tandenstoker tussen je voordeur vindt”

De politie stuurt een nieuwe waarschuwing de wereld in. Zo moet je erg goed opletten als je een tandenstoker tussen je voordeur vindt.

Als je een tandenstoker tussen je voordeur vindt, wijst dit erop dat inbrekers je woning viseren. Het is een nieuwe truc die ze gebruiken. Op die manier willen ze nagaan of de bewoners thuis zijn. Wanneer die tandenstoker weg is, zijn ze thuis. In het andere geval is dat voor inbrekers het signaal dat de kust veilig is.

Lees ook  Plaatselijk dorp keurt wet goed die ouders van pestkoppen beboet. Steun jij dit?

Er waren de voorbije weken al verschillende gevallen in ons land. Dat was onder meer het geval in Nevele. Gisterenochtend kreeg de politie daar tientallen meldingen.

”We gaan ervan uit dat inbrekers die daar steken. Zitten ze er na enige tijd nog, dan weten ze dat er niemand thuis is. We onderzoeken nog verder of die theorie klopt”, licht de politie toe. “De afgelopen twee maanden kregen we gelijkaardige meldingen uit Tienen en Grembergen”, klinkt het. De politie vraagt iedereen om verdachte voorvallen onmiddellijk te melden.

Lees ook  Het lijkt op een normale trouwjurk – maar kijk eens als ze zich omdraait

Meisje van drie jaar sterft nadat ze wordt achtergelaten in snikhete schoolbus

Sofie uit Scherpenheuvel wil varkentje van de dood redden maar wordt door politie opgesloten in de cel: “Daarna hebben ze mijn meisje gedood”