in

Politie vraagt om scherp te zijn voor deze listige inbrekerstruc.

Het is misschien wel een klassieker onder de inbrekers, maar toch wordt deze truc nog altijd toegepast. Criminelen steken een tandenstoker tussen de voordeur om te kijken of de bewoners al of niet op vakantie zijn. Wanneer het stokje meerdere dagen blijft zitten, weten de inbrekers zeker dat er niemand thuis is en dat ze ongestoord in hun slag kunnen slaan.

Lees ook  Amerikaanse moeder van 20 jaar heeft bijna de dood van haar acht maanden oude baby op haar geweten. Wat ze deed was ronduit verwerpelijk

Het was de politie van Alphen aan den Rijn die aan de alarmbel trok. Dit weekend werden daar in de Planetenbuurt verschillende tandenstokers tussen voordeuren opgemerkt. De politie liet weten via Facebook:

“Op camerabeelden is te zien dat een onguur stel hier verantwoordelijk voor is. (…) Wij verzoeken iedereen scherp te zijn op deze methode van voorverkenning! Mocht u tandenstokers aantreffen tussen een deur dan horen wij dit graag, dit kan via 0900-8844 of een persoonlijk bericht.”

Lees ook  Pasgeboren baby gaat door een hel, politie besluit drastisch in te grijpen

Het is belangrijk dergelijke incidenten telkens aan de politie te melden, zodat ze het fenomeen in kaart kunnen brengen.

Oververhitte en vastgebonden buldog achtergelaten in bos in Hengelo.

Jochie (5) belt alarmnummer omdat papa twee keer door rood was gereden.