in

Politie verspreidt robotfoto van kinderlokker in witte bestelwagen

Op vraag van het Oost-Vlaams parket verspreidt de federale politie een robotfoto van een zestiger die ervan verdacht wordt een kinderlokker te zijn. De man viel eind mei een jong meisje lastig dat naar school aan het fietsen was via de Oude Heirbaan in Gottem (Deinze).

Het slachtoffer, een minderjarige die naar school aan het fietsen was, werd donderdagochtend 25 mei door een oudere man aangesproken in de Oude Heirbaan in Deinze, ter hoogte van huisnummer 99. Volgens de moeder van het slachtoffer probeerde hij haar te lokken met een doos Pringels-chips. Het meisje vertrouwde het zaakje niet en belde onmiddellijk bij iemand aan. De politie werd ingelicht en deze startte een onderzoek. Zij kwamen al snel een man op het spoor via een camera die de nummerplaat van zijn witte camionette had gefilmd. Deze persoon bleek later niets met de zaak te maken te hebben, maar nu heeft de politie een nieuwe verdachte op het oog.

Lees ook
Politie doet inval bij Gerard Joling: ‘Zanger opgepakt’

Oudere man met witte bestelwagen
De federale politie heeft een foto laten opmaken van de verdachte en zijn voertuig. Het gaat om een oudere man van ongeveer 60 à 65 jaar. Hij is zwaar gebouwd en had grijs kalend haar, lichte ogen en een stoppelbaard. Hij droeg op het moment van de feiten in de wagen een groen fluo vestje zonder mouwen en had veel moedervlekjes op zijn armen. De man sprak Nederlands met Oost-Vlaams accent.

Lees ook
Man misbruikt meisje in zijn auto: 'Doe normaal, ik ben pas 11'

Het voertuig van de man is vlak voor de feiten, om 08.16 uur, gefilmd door een bewakingscamera. Het gaat om een witte bestelwagen. Het slachtoffer heeft kunnen zien dat er in de wagen pakjes lagen.

Enorme brand Arnhem: Zwangere vrouw ontsnapt via dak aan vlammenzee

Vreselijk nieuws voor Nicolette Kluijver: ‘Kindje verloren’