in

Politie-onderzoek: mogelijk werd haast om avondklok jongen (17) fataal

Zich haastend om op tijd thuis te zijn voor de avondklok, heeft de 17-jarige Hicham uit Zeist vorige week met zijn scooter door rood gereden, zo concludeert de politie na onderzoek. De aanrijding die daarop volgde werd hem fataal.

Groot verdriet van leeftijdgenoten om de dood van de jonge Zeistenaar was afgelopen week zichtbaar, door een samenkomst van honderden jongeren.

De avond ervoor reed Hicham vanaf snackbar Kwalitaria in het centrum waar hij een bijbaantje had, rond 20.45 uur naar huis.

Lees ook  De Jonge sluit strengere coronamaatregelen niet uit: 'Alleen als het echt nodig is'

Toen er op de kruising van de Sanatoriumlaan met de Utrechtseweg een auto afsloeg, wilde hij juist oversteken.

Hicham werd geschept en liep ernstig hoofdletsel op. Met spoed werd hij naar het ziekenhuis gebracht: korte tijd later overleed hij.

Technisch onderzoek heeft nu aangetoond dat de 72-jarige bestuurder die de jongen aanreed, geen verwijt is te maken.

Lees ook  Yolanthe heeft ze losjes erbij hangen in diep uitgesneden badpak

Hij had groen licht bij het oprijden van de kruising, zo concludeert de politie. Dat Hicham mogelijk door rood reed om voor de avondklok thuis te zijn ‘maakt dit des te triester’, aldus een woordvoerder.

Afgelopen weekend werd de politie nog bedankt met een brief, bloemen en chocolade door vrienden van Hicham, doordat agenten ondanks coronaregels niet ingrepen bij de herdenking van de jongen, maar juist steun verleenden.

De Jonge: als het meezit half mei alle kwetsbaren en zestigplussers geprikt

Foutparkeerder vindt nieuw condoom op auto plus briefje met bijzondere boodschap