in

Politie neemt in uur tijd twee auto’s in van één man

Tijdens een verkeerscontrole in Rotterdam heeft de politie dinsdag verschillende auto’s in beslag genomen. Een wanbetaler moest zelfs twee exemplaren inleveren.

Het ging om een zogenoemde stop- en betaalcontrole in de Vlambloem in de wijk Ommoord, waarbij de politie twee keer dezelfde man staande hield, zo weet Het Algemeen Dagblad.

Kentekenscan
De man werd er in eerste instantie uitgepikt met behulp van de automatische kentekenscan ANPR (Automatic Number Plate Recognition).

Lees ook  Gevangene ontsnapt door muur kapot te schrapen

De man stelde niet aan de eisen van de openstaande vorderingen te kunnen voldoen en daarom werd zijn auto per direct in beslag genomen.

Hoewel hij de openstaande vorderingen niet wenste te betalen, had de man wel snel genoeg geld bijeen getoverd om een nieuwe wagen te kopen. Hiermee werd hij nog geen uur later alweer eruit geplukt.

Lees ook  Man zijn huis is toevluchtsoord voor stervende kinderen – al meer dan 80 kinderen stierven daar

„De wanbetaler werd nogmaals gespot, met zijn net aangeschafte auto. Ook deze ‘nieuwe’ auto werd per direct in beslag genomen”, zo klinkt het bij de politie.

Zelfs bij de Belastingdienst werd er verrast gereageerd. „Ook wij hebben nog nooit zoiets meegemaakt.”

40.000 Euro
Bij de controle werden er in totaal zes auto’s in beslag genomen. Ook is er voor zo’n 40.000 euro aan openstaande vorderingen afbetaald.

Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje, maar wie is de vader?

Overleden man ligt maanden in zijn Arnhemse woning