in

Politie moeilijkste niet en zet fietsen vluchtende jongeren op slot: ‘Sleutel af te halen op bureau’

De politie is je beste vriend, dat blijkt maar weer in Zaltbommel. De fietsen van wegvluchtende jongeren, die ze in hun haast achterlieten, werden door behulpzame agenten op slot gezet. “Wij zijn de moeilijkste niet.”

Wat de jongeren precies op hun kerfstok hadden is niet bekend, maar toen ze maandagmiddag een politiewagen zagen rijden, vluchtten ze weg. Agenten waren afgekomen op een melding dat de jongeren lachgas aan het gebruiken waren.

Lees ook  Afscheidsmail agent maand binnenskamers gehouden door politietop

“Onze insteek was om even in gesprek te gaan met deze jeugdigen, echter dachten zij daar net even anders over”, schrijft de politie Bommelerwaard op Facebook. “Bij het zien van onze dienstauto gingen ze er namelijk als een haas vandoor.”

Fietsen achtergelaten
In allerijl lieten de jongeren hun twee fietsen achter in het park achter het Bloemkeshof, onbeheerd en niet vergrendeld.

“Omdat wij de moeilijkste niet zijn hebben we één fiets op slot gedraaid en de sleutel meegenomen naar het politiebureau.

Lees ook  Kan jij of ken je iemand die niet genoeg kan krijgen van chocoladepepernoten?! Zoveel calorieën zitten er in!

De andere fiets was niet voorzien van een slot en deze hebben we dan ook naar het bureau gebracht.”

De politie nodigt de jongeren uit op het bureau. “Mocht deze fiets of fietssleutel dan van jou zijn? Je mag het ophalen op het politiebureau in Zaltbommel. Je moet alleen wel even aantonen dat de fiets en/of fietssleutel daadwerkelijk van jou is.”

Oproep aan wandelaars: laat ‘achtergelaten’ babyhaasjes liggen!

Emma Heesters verrast volgers met prachtige lingeriefoto