in

Politie in Roermond, Stein en Urk bekogeld met vuurwerk door jongeren

De politie is op verschillende plaatsen in de weer met rellende jongeren. In Urk is de politie bekogeld met zwaar vuurwerk. Ook in Roermond gooiden jongeren vuurwerk naar de politie.

Van tevoren was een deel van Urk al aangewezen als risicogebied. Daarmee werd het mogelijk om preventief te fouilleren. Vorig week werd de politie ook al geconfronteerd met jongeren die vuurwerk gooiden.

In de Roermondse wijk De Kemp kwamen tientallen jongeren bij elkaar. Ze gooiden daar met vuurwerk naar de politie. Daarop werden ze door de politie uiteen gejaagd en achtervolgd in de omliggende wijk, aldus 1Limburg.

Lees ook  Man in tijgerstring overvalt tankstation

Ook verderop in Limburg, in Stein, zorgden jongeren voor overlast. Er werd vuurwerk naar politieauto’s gegooid. Een werd een noodbevel uitgevaardigd voor het centrum.

Op andere plekken in het land was uit voorzorg de politie aanwezig, omdat er berichten rondgingen dat er rellen dreigden.

In Telegramgroepen was bijvoorbeeld opgeroepen te rellen in Eindhoven. Agenten controleerden identiteitsbewijzen van mensen in het centrum, schrijft Omroep Brabant.

Datzelfde gold voor de Schilderswijk in Den Haag. Groepjes jongeren werden gecontroleerd door massaal aanwezige agenten. Er werd afval in brand gestoken en één persoon gearresteerd, bericht Omroep West.

Op het Museumplein in Amsterdam was de politie preventief aanwezig, zegt NH Nieuws. Horeca-eigenaren zouden een protest hebben willen organiseren met “zoveel mogelijk jeugd”.

Lees ook  Pasgeboren dochtertje van rapper Murda overleden

Wedstrijden gestaakt
Er ontstonden ook ongeregeldheden in twee voetbalstadions. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mogen er geen supporters bij wedstrijden in de eredivisie zijn.

In Alkmaar kwamen AZ-aanhangers echter het stadion in tijdens de wedstrijd tegen NEC. Enkele van hen liepen op het veld, waarop de wedstrijd kort werd gestaakt.

Ook Heracles – Fortuna Sittard werd stilgelegd. Daar werd ook vuurwerk op het veld gegooid. Buiten het stadion gooiden jongeren met vuurwerk naar de politie.

Vijf agenten gewond door rellende jongeren Den Haag

Politiechef Rotterdam: ‘Voordat agent gericht schiet, moet er echt wat gebeuren’