in

Politie in Londen heeft nieuw beleid: criminelen worden van scooter geramd

In Londen mag de politie sinds kort criminelen op hun scooter aanrijden. De nieuwe aanpak heeft voor een grote daling van berovingen op scooters gezorgd.

Scooterbendes zijn een groot probleem in Engeland. De scooters zelf worden gestolen en daarna gebruikt om mensen van bijvoorbeeld telefoons en andere waardevolle spullen te beroven, aldus RTL Nieuws. Verleden jaar vonden er op deze manier meer dan 19.000 overvallen plaats.

Lees ook  Bedrijf dat s*kspoppen maakt heeft vacature voor testers

Sinds kort heeft de politie toestemming om de criminelen aan te rijden, helm of geen helm. Dit wordt gedaan door speciaal getrainde agenten. Op Twitter deelde de Metropolitan Police Service (MPS) beelden van enkele aanrijdingen.

De MPS is verantwoordelijk voor Groot-Londen en geeft aan dat de nieuwe tactiek geweldige resultaten heeft opgeleverd. 2000 criminelen zijn van de scooter gereden en dat heeft tot 736 arrestaties geleid.

Lees ook  Dochter overlijdt plotseling – moeder vindt geheime brief in haar kamer en is geschokt door de inhoud.

MPS schreef op Twitter: „Onze boodschap is duidelijk: we kunnen, we zullen & ons doelwit zijn degene die betrokken zijn bij diefstal met scooters.” De zaken waarbij sommige scooterrijders gewond raakten, worden onderzocht.

Hieronder is het filmpje te zien wat MPS op sociale media plaatste met sommige aanrijdingen. Wat vind jij van dit beleid?

Man probeert een onschuldige vrouw te beroven – haar wraak wordt online bejubeld

Als hij een kleine puppy ziet rillen van de kou, besluit deze gans hem tussen zijn veren op te warmen