in

Politie gaat uit van noodlottig ongeval Sanne en Hebe: ‘Alleen snel ingrijpen had ze kunnen redden’

De politie gaat ervan uit dat Sanne en Hebe zijn omgekomen door een noodlottig ongeval. Dat zegt Stijn van Griensven, hoofd Operatiën van de politie-eenheid Oost-Brabant vanmiddag. Hij vertelt ook dat Rijkswaterstaat de sporen op de snelweg bij knooppunt Empel eerder al had gezien, maar medewerkers dachten dat het om oude sporen ging.

Alleen een snel ingrijpen had Hebe (10) en Sanne (26) kunnen redden, zegt de politie. De politie baseert zich op het ‘sporenbeeld’ en het feit dat de auto waarin het meisje en haar begeleidster zaten op de kop in het water lag.

De politie heeft geen beelden van het ongeval. Op de plek van het auto-ongeluk bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch hangt geen kentekenherkenning, aldus Van Griensven. ,,Op heel veel plaatsen hebben we camera’s hangen, maar deze gebruiken we alleen om de doorstroming van het verkeer te monitoren. Dat gebeurt alleen realtime, en wordt niet achteraf voor opsporingsdoeleinden gebruikt.”

Lees ook
Steeds meer vrouwen gebruiken vaginavocht als parfum om mannen te verleiden

De twee werden gisterenavond gevonden in het water lang de snelweg bij knooppunt Empel, de twee waren sinds maandag vermist. Dat gebeurde nadat agenten eerst een buitenspiegel van de Kia zagen liggen. Niet veel later is verder in het water de volledige auto gevonden. De politie gaat ervan uit dat de auto door een ongeval van het talud is afgereden. Onderzocht wordt nog of het een eenzijdig ongeluk was, of dat er andere voertuigen bij betrokken waren. De politie is daarvoor op zoek naar tips van automobilisten en dashcambeelden.

Lees ook
Femke biecht op: 'Ik heb de zoon van mijn beste vriendin ontmaagd'

Statement van de familie
De familie van Hebe en Sanne laten in een gezamenlijk statement weten dat ze het fijn vinden om met rust gelaten te worden. ‘Gisterenavond zijn we op de hoogte gebracht van het nieuws dat Hebe (10) en Sanne (26) er niet meer zijn. Sinds maandagavond leven we tussen hoop en wanhoop. Dit is een verschrikkelijke afloop van een groot drama. Ons verdriet is intens en heel erg groot.’

De families bedanken ook alle mensen die hebben geholpen bij de zoektocht en iedereen die heeft meegeleefd. ‘Voor ons is dat in deze moeilijke tijd een enorme steun.’

Hebe 10 en Sanne 26 dood gevonden in auto in het water

Giftige wolfspin jaagt hele nacht op vrouw uit Heerlen in slaapkamer