in

Pitbull loopt achter klein jongetje aan – seconden later ontdekt baasje dat zijn hond het kind zijn leven gered heeft

Pitbulls zijn zo een ras die vaak negatief in de media komen. Ze staan er immers om gekend dat ze uitstekende vechtershonden zijn omwille van hun ijzersterke kaken en tanden. Jammer genoeg worden deze honden dan ook vaak getraind op een extreem harde manier. Ze worden opgesloten in kleine kooien, waardoor ze uitgroeien tot zeer agressieve dieren.

Maar dat is verre van hun natuurlijke aard.

Wanneer pitbulls op een menselijke manier worden getraind, zijn het prachtige, zachtaardige en beschermende dieren die nooit een onschuldig persoon zouden pijn doen. Als je hieraan twijfelt, lees dan zeker het verhaal hieronder.

Stacie Rae’s oudere broer Shelby is eigenaar van een lieve pitbull, die Hurley heet. En toen haar broer het verhaal vertelde van wat Hurley op een dramatische avond had gedaan, kon ze niet anders dan op Facebook neerschrijven wat de moedige hond had gedaan.

Het begon allemaal op een normale avond.

Zonder koord losgelaten
“Mijn broer was gaan wandelen met zijn pitbull Hurley in onze buurt, rond 22.00 ’s avonds. Hij laat hem altijd laat uit zodat hij hem los kan laten zonder koord, zodat hij kan doen wat hij graag doet: alle geurtjes verkennen,” schrijft Stacie Rae.

Lees ook  Deze man vindt een doos in de sloot – hij ziet deze dan bewegen en besluit op onderzoek te gaan

Maar plots gebeurde iets. Shelby en zijn hond hoorden een ongewoon geluid nabij.

Slangennest
“Ze hoorden een jong kind schreeuwen en voor mijn broer het goed en wel besefte, rende Hurley razend snel op het kind af, in de richting van waar het geschreeuw kwam. Mijn broer was gelukkig in de buurt, en zag hoe Hurley een slang in zijn muil vastgreep, die op een centimeter van het kind was. Hij flikkerde de slang in het rond. Later kwam mijn broer te weten dat hij de slang had gedood,” schrijft ze.

Stacie’s broer zag daarna hoe de jongen wegrende naar de wagen van zijn moeder. De moeder had de ernst van de situatie begrepen en nam snel haar zoon mee naar huis, en weg waren ze.

“De kleine jongen rende naar de wagen van zijn moeder. Ze reed zo snel weg dat mijn broer niet in staat was om enige informatie rond de jongen te vinden. (We vermoeden dat hij was gebeten en dat ze daarom snel naar het ziekenhuis waren gereden),” zegt Stacie.

“Mijn broer belde daarna de dierenbescherming en ook de politie kwam ter plaatse. Ze vroegen hem of ze mochten kijken of Hurley misschien was gebeten. Tot mijn broers grote verrassing was hij aan het bloeden, had hij een gezwollen nek en kwam er schuim uit zijn muil.”

Lees ook  16-jarige jongen stierf terwijl hij zijn 13-jarig neefje redde door een aanvallende bruine beer af te leiden.

Heldhaftige redding
Het bleek dat Hurley effectief was gebeten.

“Ze vonden twee injectiewonden in zijn bovenlip,” schrijft Stacie. “Shelby reed als een gek naar de dierenarts waar hij de nacht moest doorbrengen zodat ze zijn bloed konden controleren. Deze morgen kwamen Shelby en Hurley terug naar huis. Godzijdank stelt Hurley het goed. Zijn kopje en nek zijn nog steeds wat gezwollen.”

Stacie en haar broer ontdekten later dat de kleine jongen op een Copperhead slangennest was gebotst.

Het is nog onduidelijk hoe de kleine jongen het er vanaf heeft gebracht, maar we zijn vrij zeker dat hij dankzij Hurley erger heeft kunnen voorkomen!

“Hopelijk heeft Hurley ervoor gezorgd dat hij niet gebeten werd, of ten minste enkele beten heeft opgevangen die anders voor de jongen waren geweest,” schrijft Stacie. “We proberen uit te vissen wie de jongen is en of hij het goed maakt. Dit is onze pitbull held. Ik hoop dat jullie dit verhaal verspreiden zodat men anders gaat denken over dit ras.”

Wat een ongelofelijke redding!

Na het lezen van dit artikel zal je nooit meer uienschillen weggooien

Als je op DIT punt van je voet drukt, voordat je naar bed gaat, gebeurt er DIT met je lichaam!