in

Peuter (2) vindt geweer en schiet per ongeluk vader (26) dood: moeder beschuldigd van doodslag

In de Amerikaanse staat Florida heeft een jongetje van amper 2 jaar oud per ongeluk zijn 26-jarige vader doodgeschoten. De ouders van het kind hadden hun vuurwapen laten rondslingeren, waardoor de peuter het geweer in handen kreeg. De moeder van het kind verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten en probeerde haar partner nog te reanimeren, maar voor hem kwam alle hulp te laat. Het slachtoffer overleed even later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De politie vermoedde eerst dat het slachtoffer zichzelf had verwond, totdat het oudste kind van het gezin aan de agenten vertelde dat zijn 2-jarige broertje het schot had gelost. Het geweer bevond zich volgens de politie in een zak die de moeder op de grond had laten staan. De peuter begon aan het vuurwapen te prutsen en schoot zijn vader vervolgens in de rug terwijl die een videospel op de computer aan het spelen was.

Lees ook  Jarell (22) uit Almelo met tien messteken omgebracht, buurman (63) bekent

De vijf gezinsleden, onder wie ook een baby van amper vijf maanden oud, bevonden zich allemaal in dezelfde kamer op het moment van de feiten.

Moeder gearresteerd
Beide ouders waren voorwaardelijk vrij nadat ze in het verleden al waren gestraft voor kinderverwaarlozing en drugsgebruik. “Wapeneigenaars die hun vuurwapen niet correct beveiligen, zijn maar enkele seconden verwijderd van een gelijkaardige tragedie”, zegt de lokale sheriff John Mina. De moeder van het gezin wordt nu beschuldigd van doodslag, aangezien zij degene is die het wapen had laten rondslingeren.

Lees ook  Man schiet vrouw en zichzelf dood in supermarkt

“Nu zijn deze jonge kinderen hun beide ouders kwijt. Hun vader is dood en hun moeder zit in de gevangenis. De peuter moet nu verder met zijn leven, terwijl hij er later achter zal komen dat hij zijn vader heeft doodgeschoten”, aldus nog Mina.

In de Verenigde Staten komen schietincidenten waarbij kinderen een onbeveiligd wapen vinden regelmatig voor. Zo schoot een 2-jarige peuter iets minder dan een jaar geleden zijn moeder dood terwijl die een online vergadering met collega’s had.

Agenten rijden hert dood en hervatten wilde achtervolging met rokende auto in Brummen

Man schiet vrouw en zichzelf dood in supermarkt