in

P*dofiel die 14-jarig meisje m*sbruikte hoeft niet naar gevangenis omdat ‘zij hem verleidde’.

Een perverse man die geslachtsgemeenschap had met een 14-jarig meisje gaat vrijuit nadat een rechter zei dat zij hem verleidde.

Daniel Hayes (21) uit Coventry m*sbruikte het kwetsbare schoolmeisje tegen een boom nadat ze berichtjes hadden uitgewisseld via Snapchat.

Maar rechter Sylvia de Bertodano vond dat een straf met uitstel genoeg was omdat er “geen indicatie was dat ze onder druk gezet werd.” De rechtbank hoorde dat Hayes 19 jaar oud was toen hij het meisje via Snapchat leerde kennen.

De openbare aanklager zei dat ze elkaar ontmoetten en kusten, en daarna berichtjes bleven uitwisselen. Het meisje stuurde foto’s van zichzelf naar Hayes en vroeg of hij naaktfoto’s wilde. Ze zei dat hij wist hoe oud ze was.

In een van haar berichtjes zei ze Hayes dat hij hem oraal wilde bevredigen. Daarop antwoordde hij: “Nee, dat zou je toch niet hè?”, maar ze drong aan: “Ja, Dan, ik zweer het je.”

LEES OOK!
Gestolen fiets na negen jaar terug bij rechtmatige eigenaar

In een berichtje gaf hij dat ook aan: “Zonde, je bent te jong.”

Hayes, die op het moment van de feiten een vriendin had, zei haar: “We gaan zeker naar het bos om het te doen, maar slechts 15 minuutjes.”

Het meisje werd echter behandeld in een verzorgingstehuis, waar ze iemand vertelde dat ze geslachtsgemeenschap had gehad met iemand van 19 of 20 jaar oud. Daarop werd de politie gebeld en werd Hayes in de boeien geslagen.

Volgens de rechter bleek uit de berichten dat het meisje had aangedrongen om met hem naar bed te gaan.

Ze zei: “Uit de berichten blijkt er geen indicatie dat ze onder druk werd gezet. De verzoeken kwamen allemaal van haar, maar uiteindelijk was je erg dom om te zwichten en met haar naar bed te gaan.”

LEES OOK!
Monique Westenberg bijt van zich af na kritiek

De rechter voegde eraan toe: “Je was je bewust van het feit dat ze jonger was dan 16. Ze was ook een kind in behandeling, en daarom zeer kwetsbaar.”

De advocaat van Hayes oordeelde verder dat de jongeman werd opgevoed door zeer strenge ouders die hem verhinderden om normale sociale contacten te hebben.

Hayes bekende de feiten en kreeg een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel voor twee jaar. Wel moet hij een cursus volgen en staat hij vijf jaar lang op de lijst van s*ksdelinquenten.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties.

Vader vermoordde dochtertje (3) ‘door haar in auto op te sluiten en hem in brand te steken’.

14 militairen in opleiding gewond na blikseminslag in Ossendrecht