in

Patty Brard reageert met flinke sneer op overlijden ex-partner Eric Peute

Patty Brard (63) heeft met een flinke sneer gereageerd op het overlijden van haar voormalige zakenpartner en ex-vriend Eric Peute die op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een gescheurde aorta.

Ze houdt Peute nog altijd verantwoordelijk voor haar faillissement in 1993 waarbij ze naar schatting 2,7 miljoen euro verloor.

,,Karma heeft geen deadline”, luidde Brards korte reactie. Karma is volgens het Tibetaanse boeddhisme de wet van oorzaak en gevolg.

Oftewel, als iemand iets fout doet, zal een persoon daar uiteindelijk altijd de rekening voor gepresenteerd krijgen.

In haar veelzeggende post op Instagram noemt Patty niet specifiek de naam van Peute, maar haar volgers verwijzen in hun commentaren wel degelijk naar hem.

Het merendeel vindt Brards reactie toepasselijk en begrijpelijk. Een enkeling vindt zo’n opmerking over een overleden persoon echt niet kunnen.

Patty staat voor de volle honderd procent achter haar reactie, zo vertelt ze vanavond aan deze site. ,,Waarom moet iemand worden geëerd die zo veel mensen heeft geruïneerd?

Hij heeft mij voor het leven beschadigd. Ik gun niemand de dood, maar geen mensen die tot dingen in staat zijn die Peute heeft geflikt. Ik heb een groot hart maar niet voor oplichters van dit formaat die overal mee weg zijn gekomen.”

Patty Brard had in het verleden langere tijd een vooral zakelijke relatie met de flamboyante en aantrekkelijke zakenman Eric Peute die onder meer uitgever was.

Lees ook
‘Mannen met een dikke bierbuik hebben meer bedpartners’

Onder zijn leiding gaf ze de glossy Brard uit, maar dat tijdschrift werd tot haar spijt geen succes. Tussen het bladen maken door had Peute, zo bleek later, veel van zijn zaken ondergebracht bij ondernemingen die op Brards naam stonden.

Peute had geen geluk met zijn bedrijven en ging in 1993 failliet. Omdat veel firma’s op naam van Brard stonden, was het niet alleen Peute die voor de schulden opdraaide, maar voor een groot deel ook Brard. Dat leverde haar een miljoenenschuld op.

Celstraf
Volgens Peute, die volgens de Telegraaf na een verblijf in Frankrijk recent weer in Den Haag woonde waar hij een antiekwinkeltje runde, zou Patty Brard er destijds zelf op hebben aangedrongen dat alles op haar naam kwam te staan.

,,Dat wilde ze zelf tot het mis ging”, zou Peute ooit hebben gezegd. Brard ontkent dat met grote stelligheid.

,,Onzin”, zegt ze. In Frankrijk raakte Peute overigens nog even in opspraak omdat hij er regelmatig zonder af te rekenen in restaurants at of sliep in hotels zonder te betalen.

Voor die misdrijven zou hij een tijd in de cel hebben gezeten. Brard daarover: ,,Wasknijpers had hij de rest van zijn leven in elkaar moeten zetten in de gevangenis, in plaats van met gestolen creditcards in luxe hotels verblijven.”

Lees ook
4-jarig jongetje overlijdt nadat betonnen pilaar tijdens het spelen op hem valt – rust zacht

De voormalige LUV-zangeres deed ze er, zo stelt ze, bijna 10 jaar over om alles terug te betalen. Ze besloot om die reden weer tv-programma’s te gaan maken, maar de inkomsten kon ze jarenlang niet in eigen zak steken.

Wat ze verdiende ging rechtstreeks naar schuldeisers. Patty Brard, zo verklaarde ze de afgelopen jaren bij herhaling, heeft het faillissementstrauma nooit helemaal verwerkt.

,,Je komt er niet helemaal los van”, vertelde ze in een interview. Slapen doet ze nog altijd met een pilletje. ,,Dat is toch wel heel erg. Maar goed, die onrust is ook wel logisch”, aldus Brard die nooit meer in geldnood wil zitten.

Marc Udink, de curator die destijds bij het faillissement betrokken was, verklaarde onlangs in zakenblad Quote dat Brard de nasleep van haar torenhoge schuld nog steeds overdrijft.

,,Zij heeft blijkens processtukken geen enkele bijdrage uit haar toenmalige inkomsten gedaan om haar schulden te voldoen.

De bedragen waarmee haar schulden zijn voldaan zijn afkomstig van de verkoop van haar toenmalige winkel en ongebruikte voorraad (onder meer een grote collectie pluche beren) en door het winnen van een procedure die door de curator voor haar is gevoerd”, aldus Udink die door Patty, naast Peute, wordt getypeerd als kwade genius in het financiële drama.

Brard, vandaag over Udinks uitlatingen: ,,Belachelijk! Ik heb nooit pluche beesten gekocht. Het ging in dit geval om speelgoed van mijn dochter Priscilla.”

Nieuwegeinse vader mis bruikte dochtertje (2): ‘Snap niet dat mensen mij als monster zien’

Monica Geuze laat niets aan je verbeelding over met deze foto: