in

Pasgeboren meisje krijgt litteken op haar gezicht nadat chirurgen haar snijden tijdens een keizersnede

Een moeder was geschokt toen ze zag dat het gezicht van haar pasgeboren baby was getekend – nadat artsen haar per ongeluk met een scalpel hadden gesneden tijdens een keizersnede.

Darya Kadochnikova, 19, deed de schokkende ontdekking nadat ze werd gedwongen om een keizersnede te hebben toen haar baby “van positie veranderde” in de baarmoeder.

De tiener uit Rusland had een natuurlijke geboorte gepland in een openbaar ziekenhuis, maar kreeg te horen dat een C-sectie een veiligere optie zou zijn.

Darya was verdoofd met IV-verdoving nadat de ruggenprik niet voor haar werkte omdat ze de incisie nog steeds kon voelen.

Toen ze wakker werd, vond Darya een diepe snee naast de neus van haar dochter, onder haar rechteroog.

Volgens de Russische media werd de nieuwe moeder door artsen verteld dat haar pasgeboren baby “niet te veel had moeten bewegen” tijdens de procedure.

Darya werd naar verluidt getroffen door hoge koorts na haar keizersnede en neemt momenteel antibiotica. Ze geeft nu echter haar dochter borstvoeding.

Lees ook  Ambtenaren krijgen 150 euro voor nieuwe schoenen

Het komt nadat een Brit-moeder vorig jaar beweerde dat haar baby levenslang was getekend nadat dokters per ongeluk onder haar neus hadden gesneden.

Artsen in het Norwich University Hospital zeiden echter dat het litteken “zeer onwaarschijnlijk” kwam door een scalpel.

Evenzo werd een andere moeder in 2017 woedend achtergelaten nadat haar baby een inch-lang litteken op haar hoofd had achtergelaten na een “verpulverde” keizersnede.

Het incident werd onderzocht door gezondheidsleiders nadat de moeder van de baby beweerde dat ze 24 uur per dag moest wachten tot een plastisch chirurg haar pasgeboren wond zou komen hechten.

Een recente studie van bijna 900 vrouwen die keizersnedes ondergingen toonde aan dat tussen 1,5 en 1,9 procent van de zuigelingen gesneden worden.

Artsen zeggen dat het uiterst zeldzaam is dat pasgeboren baby’s tijdens de procedure worden gesneden.

Wat is een keizersnede?
Een keizersnede is een operatie waarbij het kind via je buikwand wordt geboren. De operatie duurt ongeveer 45 minuten.

De baby wordt meestal binnen een kwartier geboren. Daarna maakt de gynaecoloog de baarmoeder en de buik met hechtingen dicht.

Lees ook  Vader laat zich zich van zijn meest walgelijke kant zien: Dochter van 7 jaar moet zich laten m*sbruiken door ped*fielen en het nog walgelijker als je de reden weet

Redenen voor een keizersnede
Bij een keizersnede kunnen complicaties optreden. Daarom adviseert de gynaecoloog adviseert een keizersnede alleen als:

-een bevalling via de vagina niet mogelijk is;
-een vaginale bevalling voor jou en/of je kindje risicovol is.

Een geplande keizersnede
Soms is al vóór de bevalling duidelijk dat een keizersnede nodig is. Bijvoorbeeld als je een operatie hebt gehad vanwege een ernstige verzakking. Meestal wordt tijdens de zwangerschap duidelijk dat een keizersnede nodig is, bijvoorbeeld:

-als de placenta (moederkoek) voor de baarmoedermond ligt
-als een vleesboom de indaling van het kind verhindert
-als er complicaties zijn, zoals een placenta die onvoldoende werkt

Een geplande keizersnede noemen we ook wel een primaire keizersnede.

Een keizersnede tijdens de bevalling
Vaak wordt pas tijdens de bevalling duidelijk dat een keizersnede nodig is. Dit noemen we een secundaire keizersnede. We doen dit bijvoorbeeld als de bevalling lang duurt en/of het kindje te weinig zuurstof krijgt.

Lil’ Kleine heeft ‘levenslang’

Aanstaande bruid praat niet meer met verloofde nadat hij bruiloftsgeld gebruikte voor operatie van hond