in

Pas op met DIT huishoudelijke middeltje bij kleine kinderen, het kan levensgevaarlijk zijn!

Vicks Vaporub is een geweldig middeltje dat je, behalve voor een verkoudheid en verstopte holtes, voor allerlei klusjes in het huishouden kan gebruiken. Het lijkt een heel onschuldig middeltje dat absoluut geen kwaad kan, maar als je het op de verkeerde manier gebruikt is niets minder waar. Zo zijn er veel vrouwen die Vick Vaporub gebruiken om het neus van hun baby te openen als ze verkouden zijn.

Voor volwassenen is deze zalf erg effectief. Voor baby’s jongen dan twee jaar oud veroorzaakt het echter tot 60 procent meer slijmvorming.

Lees ook  Michael P. mishandelde drie medewerkers Pieter Baan Centrum

Kan VapoRub de slijmproductie verhogen?
Dr. Bruce Rubin is de co-auteur van een studie gepubliceerd in het tijdschrift Chest waarin staat dat sommige baby’s of peuters ademnood kunnen ervaren door het gebruik van VapoRub onder de neus. In een persbericht zegt hij :

“De ingrediënten in Vicks kunnen irriterende stoffen zijn, waardoor het lichaam meer slijm produceert om de luchtwegen te beschermen. En omdat baby’s en jonge kinderen luchtwegen hebben die veel smaller zijn dan die van een volwassene, kan elke toename van slijm of zwelling hen ernstig vernauwen. ”

Lees ook  13-jarig jongetje beroofd toen hij geld voor het goede doel aan het inzamelen was.

Dit slijm zet zich vast in de luchtpijp en blokkeert de ademhaling.Het is dan ook niet zonder reden dat op de bijsluiter staat dat gebruik bij kinderen jonger dan drie jaar wordt afgeraden. DEEL dit bericht met je vrienden!

BIZAR: 22-jarige Britse Beth viel in slaap op de bank en werd pas na een half jaar weer wakker….

Pas op met DEZE mail van Facebook! Oplichters gebruiken ‘m om je gegevens te hacken!