in

Pas op met DEZE mail van Facebook! Oplichters gebruiken ‘m om je gegevens te hacken!

Pas op met DEZE email van Facebook!

Oplichters hebben weer een nieuwe truc gevonden… Ontvang je een email van Facebook waarin staat dat je emailadres is gewijzigd? Ga hier absoluut niet op in!

Je zou zogenaamd je wachtwoord op Facebook hebben veranderd. Om veiligheidsredenen wordt deze wijziging pas na 48 uur uitgevoerd, zo schrijven oplichters in de e-mail. Tot die tijd zou je de kans krijgen om de wijziging tegen te houden. Wanneer het bericht je niet bekend voorkomt, dien je je account volgens criminelen te beveiligen.

Lees ook  De automobilist is woedend, als hij door een motorrijder wordt aangereden. Maar als hij ziet wat er op de grond ligt, breekt zijn hart

Dit doe je zogenaamd door op een link in de tekst te klikken. Maar let op! Je komt terecht op een phishingsite, waarvan de vormgeving lijkt op die van de echte website van Facebook. Vul hier geen gegevens in! Anders kunnen criminelen met jouw gegevens aan de haal gaan. Zo kunnen oplichters identiteitsfraude plegen met jouw account. En dat kan leiden tot misbruik van je gegevens! Pas op en deel dit bericht!

Lees ook  Toen deze kleine meid wakker werd had ze een snee van oor tot oor. Maar het was de gelukkigste dag van haar leven!

Zo ziet de email eruit:

Zo ziet de phishingsite eruit:

Pas dus goed op en deel dit bericht door met je vrienden op Facebook! Vooral ouderen mensen zijn kwetsbaar!

Pas op met DIT huishoudelijke middeltje bij kleine kinderen, het kan levensgevaarlijk zijn!

Onvoorstelbaar wat Lucas overkwam… Hij werd uit het niets door een vreemde voor de metro gegooid!