in

Pas geadopteerde hond wil niet stoppen met blaffen – eigenaar doet vreselijke ontdekking

In een perfecte wereld zou elke straathond een thuis gegeven moeten worden en de nodige liefde. Jammer genoeg weten we dat dit niet het geval.

Elk jaar worden gemiddeld 1,5 miljoen dieren uit het asiel geëuthanaseerd, volgens de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA).

Een gelukkige hond die dit dramatische lot kon vermijden is Kailey. Ze was een ongewenste hond en groeide uit tot een lokale heldin, toen ze haar eigenaar voor een mogelijke ramp waarschuwde in januari.

Kailey’s verhaal gebeurt al te vaak. Ze is een mishandelde hond die moeilijk mensen vertrouwt, en soms laat ze dit ook zien. Daardoor is ze een onpopulaire keuze voor adoptie in het dierenasiel.

”Haar enige probleem is dat als je haar probeert aan te raken, en ze je niet kent, ze zal proberen te bijten,” vertelt Jacqueline Berlin, de voormalige verzorger van de hond, aan Fox5. ”Omwille van dit probleem was het erg moeilijk om een adoptiefamilie te vinden.”

Delkab County Animal Services, waar Kailey verbleef, had geen andere keuze dan haar te euthanaseren in de nabije toekomst.

Lees ook  Hij ziet hoe een koe in het midden van een veld instort. Als hij ziet waarom weigert hij van haar zijde te wijken.

Met een laatste wanhopige oproep op Facebook probeerden Jacqueline en haar partner Keith Santer-Perham de ”introverte mensen te overtuigen om hun viervoeter-soulmate te ontmoeten,” meldt Fox5.

En gelukkig dat ze dit gedaan hebben, want hun boodschap werkte. De post raakte op de een of andere manier tot bij Suzy Chandler, en het trok haar aandacht.

”Wat de hond allemaal meemaakte overtuigde ons. We dachten dat we gewoon de perfecte mensen zouden zijn voor haar,” vertelt Chandler aan Fox5. ”Het was een perfecte match.”

Suzy en haar familie beslisten om de ongewenste hond te adopteren.

Met de tijd, begon Kailey ook bevriend te worden met hun andere hond, maar het was duidelijk dat ze nog steeds getraumatiseerd en achterdochtig was. Ze had meer tijd nodig.

Toen, op een vrijdagochtend in januari, voelde Kailey zich niet volledig goed en Suzy merkte dat er iets niet juist was.

”Plots begon ze te blaffen en keek ze in ons richting. Ze begon te grommen, precies om onze aandacht te trekken,” vertelt ze aan Fox5. ”Ik zei, ‘wel, wat is er aan de hand?”’

De hond wou heel dringend iets tonen aan Suzy. Ze leidde haar naar een plek naast het huis.

Lees ook  Na de show probeert deze orka zelfmoord te plegen voor de ogen van het publiek. Een bezoeker filmt het hele gebeuren.

”Ze duwde me richting de zijkant van de tuin,” verduidelijkte Suzy. ”Onmiddellijk rook ik gas en een luid sissend geluid.

Wat Kailey ontdekt had was een gaslek. Ze belden onmiddellijk de brandweer en politie en zo geraakte het probleem opgelost. Dit zou namelijk erg slecht kunnen afgelopen hebben indien ze er niet snel bij geweest zouden zijn.

Kailey is een erg slimme hond om dit gevaar te herkennen en de eigenaar te waarschuwen.

”Het kwam van naast de deur, waar er een appartement is vol met kinderen,” zegt Jacqueline. ”Als een persoon een vuurtje zou aansteken, zou de boel in lichterlaaie gestaan hebben.”

Nu heeft Suzy iets te zeggen over ongewilde honden.

”Als je de ruimte hebt, heb je ook genoeg plaats in je hart voor een dier in nood. Als je hen liefde geeft, komt het tien keer zo veel terug”, zegt Suzy.

Ben je het eens met Suzy? Deel dan aub dit verhaal met je vrienden zodat ze weten dat ongewilde honden daarom nog geen slechte honden zijn!

Klein meisje werd geboren met een ongewone ziekte – en slaapt slechts 1 uur per nacht

Mimi stopte met haar werk als lerares om haar droom na te jagen – nu verbaast ze de wereld met haar magische make-up foto´s