in

Pak je been 1 uur lang in met kool– het helpt tegen gewrichtspijn!

Kool wordt al sinds jaar en dag geroemd omdat het zo gezond is en zo een hoge voedingswaarde heeft. De groente kent een laag caloriegehalte en zit vol met vitamine C, kalium en vitamine K.

Kool wordt zodoende al eeuwen gebruikt, niet alleen als voedsel, maar ook om zwellen en blauwe plekken tegen te gaan. Studies afkomstig van de universiteit van North Carolina hebben laten zien dat kool zelfs eigenschappen bevat die kanker kunnen tegengaan.

Kool bevat voedingstoffen die essentieel zijn voor je lichaam, zoals phytonutriënten, anthocyaninen (een antioxidant) en glutamine (een aminozuur). Deze stoffen hebben allemaal herstellende eigenschappen, die zeer goed van pas komen bij de behandeling van pijn of bij zwellende gewrichten. Sommigen beweren zelfs dat kool gebruikt kan worden om de pijn die komt kijken bij artrose te verlichten.

Zoals nu blijkt kunnen deze geweldige voedingstoffen gebruikt worden om pijnlijke gewrichten te behandelen. Hier lees je hoe:

Lees ook  Twee maanden oude baby verliest beide ouders tijdens El Paso aanslag.

Je hebt nodig:

  •        Groene kool (rode kool kan volgens sommigen ook, maar kan meer prikken en irriteren)
  •        Aluminiumfolie
  •        Verband of gaas
  •        Deegroller
  •        Een oven

Hoe pak je het aan?

1. Verwijder de buitenste bladen van de kool en was hem goed. Droog hem en snij het harde stuk van de stengel eraf.

2. Gebruik de deegroller om tegen de kool aan te duwen zodat de genezende sappen vrijkomen.

3. Leg de bladen in de folie en leg ze in een voorverwarmde oven voor een paar minuten tot de kool heet is. Leg de bladeren op de pijnlijke lichaamsdelen en bind ze vast met het verband of gaas.

4. Laat het een uur zitten en herhaal de procedure drie keer per dag. Het is belangrijk dat je elke keer alles afspoelt.

Lees ook  Een waar wonder! Je vraagt je af, waarom deze baby zo ongelooflijk klein is? Kijk zelf maar.

Als je liever een koud verband aanbrengt, kan je dezelfde instructies volgen maar de bladeren eerst in de koelkast leggen voordat je ze aanbrengt op het lichaam. De effecten van het koolverband zal je vanaf de volgende dag merken.

Hoewel het haast nooit voorkomt dat mensen gevoelig zijn voor kool, moet je het verband gelijk verwijderen als je merkt dat het gaat jeuken of irriteren.

Onthoud dat hoewel dit heel erg handig kan zijn, het altijd handig is om eerst je dokter te raadplegen als je echt serieuze pijnen hebt of ze als ze niet wegtrekken.

Ikzelf heb altijd de voorkeur gegeven aan wat ik uit de natuur kan halen, voordat ik aan de medicijnen ging.

Deel deze truc zodat meer mensen leren wat kool ze allemaal te bieden heeft!

Politieagent zit naast autistisch jongetje op de weg – en doet dan iets wat zijn moeder tot tranen toe beweegt

Niemand begrijpt waarom deze vader zijn ex-vrouw nog altijd rozen geeft – tot hij de ongelofelijke waarheid onthult