in

Paard werd gevonden als skelet en bijna doodgevroren. Nu is hij nationaal kampioen!

Frodo (5) overtrof alle verwachtingen nadat hij in oktober 2014 in een erbarmelijke toestand zonder water en voedsel gevonden werd in een weide in Cheshire. Het arme dier werd aangetroffen bij vriesweer en zag er meer uit als een skelet dan als een levend paard.

Nadat hij door World Horse Welfare gered werd, bloeide hij helemaal open en nu werd hij tijdens Equifest 2018 gekroond tot nationaal kampioen van Engeland.

Frodo werd gevonden op hoop vochtig hooi, bevroren, uitgemergeld, met een wormen- en luizeninfectie en kon nauwelijks opstaan.

Lees ook  Dakloze hondenmoeder met gebroken poot vindt de kracht om redders naar haar puppy’s te leiden.

Fran Williamson, manager van World Horse Welfare, zei: “De transformatie van Frodo in minder dan vier jaar, sinds hij arriveerde als veulentje die zo zwak was dat hij zelfs zijn eigen gewicht niet kon dragen, is gewoonweg geweldig.”

“Als jong paard werd hij overgebracht naar Penny Farm waar hij werd klaargestoomd om te rijden. Hij greep de kans met beide handen en het is ongelofelijk dat hij ooit zo dicht bij de dood stond.”

Nu, met de constante zorgen en het harde werk van het personeel van de boerderij, doet Frodo het veel beter en is nog nauwelijks herkenbaar. Hij won eerder al twee prijzen en nu werd hij gekroond tot Rescue Pony Champion.

Lees ook  Voorste poten van 9 maanden oude puppy met zwaard afgehakt door Doorgedraaide buurman.

Fran zei nog: “Het ongelofelijke herstel van Frodo is een echt testament van het harde werk en de toewijding van het team dat voor hem zorgde. En we kunnen niet nog meer trots zijn om dit eens bevroren veulentje kampioen gekroond te zien worden.”

BEKIJK DE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT ALS OOK JIJ ZO ONTROERD WAS DOOR DEZE ONGELOFELIJKE TRANSFORMATIE!

Bij powerlifting wil er nog wel eens een spiertje scheuren in die biceps. Maar bij hem knapt er iets heel anders.

Koppel was tijdens huwelijksverjaardag aan het duiken. Dan worden ze omsingeld door 20 orka’s!