in

Overhitte hond overlijdt in Aalsmeer

Afgelopen maandag kreeg de Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland een melding binnen van een cane corso met oververhitting, berichtten ze op sociale media.

Een oplettende voorbijganger had de dierenambulance gewaarschuwd, aldus NH Nieuws. Eenmaal ter plekke aangekomen bleek zijn lichaamstemperatuur maar liefst 43 graden te zijn.

oorbijgangers probeerden de hond af te koelen. Met zo’n hoge lichaamstemperatuur telt alleen maar overleven.

Lees ook  De moeder wil dat iedereen de belangrijke waarheid hoort over vrouwen die een keizersnede hebben gehad

Het arme dier was zo oververhit dat het eerst niet in de ambulance kon worden vervoerd, aldus ambulancechauffeur Ellen tegenover de regionale omroep.

De hond werd naar een dierenkliniek gebracht. Helaas kon de dierenarts weinig meer voor hem betekenen. In de loop van de avond werd de dertien maanden oude hond ingeslapen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe de hond zo verhit raakte. Ellen had gehoord dat het baasje de hond aan een kennis had meegegeven.

Lees ook  Iedereen lacht zich een deuk als deze twee oudjes beginnen te dansen. Maar dan kijken ze plots met wijd open ogen!

Iedereen moet erg oppassen met deze temperaturen en hun huisdieren. Honden reageren anders op hitte dan mensen.

Teveel inspanning met hoge temperaturen kan heel gevaarlijk zijn. Pas ook op met het wegdek, want honden kunnen snel hun pootjes verbranden!

Vrouw is 27 minuten dood – als ze ‘wakker’ wordt deelt ze wonderbaarlijke boodschap

11 voor en na foto’s van bruiden met hun bruilofts make-up