in

Over drie jaar heeft iedereen in Europa een alcoholslot in de auto

Europa verplicht alcoholslot in alle auto’s
Er is een politiek akkoord gesloten in het Europees Parlement: vanaf 2022 zijn allerlei moderne veiligheidsvoorzieningen in de auto verplicht. Hiermee wil het parlement het aantal verkeersdoden flink verminderen en ook het aantal ernstige verwondingen flink terugdrijven.

In de toekomst iedere auto een alcoholslot?

Veiligheidsmaatregelen
De toekomstvisie van het Europees Parlement is om met de nieuwe veiligheidsmaatregelen 25.000 verkeersdoden en 140.000 slachtoffers met ernstige verwondingen te voorkomen tegen 2038. Onder deze veiligheidsmaatregelen valt dus een alcoholslot in iedere nieuwe auto. Vanaf 2022 worden fabrikanten dus verplicht om in iedere auto zo’n slot in te bouwen.

Lees ook  Voorstanders Zwarte Piet komen met eigen sinterklaasjournaal en intocht

Waarschuwingssyteem
Ook moeten naast een alcoholslot ook een noodremsysteem, betere gordels en een hulpmiddel om in de rijstrook te blijven worden ingebouwd. Daarnaast moeten er systemen verplicht worden ingebouwd die slaperigheid en smartphonegebruik opmerken en een waarschuwingssignaal uitzenden. Bij vrachtwagens zullen er hulpmiddelen komen om fietsers en wandelaars in de dode hoek te beschermen.

Lees ook  Zes jaar lang komt niemand haar in het weeshuis bezoeken. Maar blijkt dat ze maar 1 bezoeker nodig had!

Alcoholslot
Een auto met alcoholslot kan niet starten voordat de bestuurder heeft geblazen. Is de test positief, dan zal de auto starten. Heeft de bestuurder gedronken? Dan gaat de auto gewoonweg niet aan.

Koninklijk Huis deelt vrolijk kiekje van 2-jarige koning Willem-Alexander

Olcay Gulsen en Ruud de Wild bevestigen relatie