in

Belgische ouders laten baby achter op vliegveld: ”Ticket te duur”

In de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zouden twee Belgische ouders zijn opgepakt nadat ze hun baby aan de incheckbalie hadden achtergelaten. Het koppel wou naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar zou hebben geweigerd om een vliegticket voor hun zoontje te kopen. De twee Belgen besloten dan maar om de baby gewoon in de steek te laten.

Een video van het schrijnende incident doet de ronde op Facebook. Volgens het Israëlische nieuwskanaal ‘N12′ kwamen de twee ouders, die allebei een Belgisch paspoort hadden, vrij laat aan. Ze veroorzaakten bovendien een discussie met de baliemedewerkers omdat ze geen ticket voor hun baby wilden kopen. De ouders hadden twee opties: ofwel betaalden ze 25 euro voor een schootstoeltje, ofwel betaalden ze voor een aparte stoel voor het kind, maar dan wel tegen het standaardtarief voor volwassenen.

Lees ook
Na Crompouce nu Flamouce in opmars in Nederland

Het koppel besloot uiteindelijk om de baby gewoon in zijn kinderzitje aan de incheckbalie achter te laten en zouden zich naar de veiligheidscontrole hebben gehaast.

Ryanair-medewerkers verwittigden onmiddellijk de politie. “Alle medewerkers waren geschokt, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. We konden niet geloven wat we zagen”, reageert de baliemanager van Ryanair. Het koppel kon uiteindelijk tegengehouden worden. De politie nam de twee Belgen mee voor verhoor.

Lees ook
Gevonden ‘lichaam’ is eigenlijk een sekspop

In deze 7 steden wonen de lelijkste mensen van Nederland!

Single mama zonder ledematen rouwt over zoon die werd gepest om zijn moeder