in

Ouders plannen begrafenis voor 10-jarige met kanker. Dan opent ze haar ogen en zegt 7 woorden die hen stomverbaasd achterlaten.

Het grootste deel van haar leven heeft Abby Furco slechts één ding gekend: kanker. De diagnose van leukemie werd gesteld in 2011 toen ze amper 4 jaar oud was. Op dat moment gaven de dokters haar slechts 20 procent overlevingskans.

“We waren verwoest”, zei de mama van Abby, Patty Furco. “We kregen te horen dat ze zou sterven en dat er erg weinig hoop was.”

De volgende zes jaar deed haar familie alles om Abby’s leven zo goed en gelukkig mogelijk te maken. Ze onderging een beenmergtransplantatie, chemo en stralingsbehandelingen, en ze nam een experimenteel medicijn.

“We bleven haar overladen met liefde want we wisten dat we haar elk moment zouden kunnen verliezen”, zei Patty. “Er waren momenten dat we niet wisten of ze het wel zou halen. Ze had zoveel infecties die haar leven hadden kunnen beëindigen. Het enige wat we konden doen was toekijken hoe ze vocht en beter probeerde te worden.”

In oktober 2013 kwam er dan toch een sprankeltje hoop. Abby had haar behandelingen achter de rug en een jaar lang kon ze als een normaal kind leven. Ze ging naar school, voetbalde en sloot zich bij de scouts aan.

Lees ook  Deze jongen kan niet slapen. Maar als een vlezige tong zijn wangen likt, vindt hij een waar genoegen!

Maar in september van het jaar daarop kwam de kanker terug, en ditmaal erger dan ooit tevoren.

“Ze werd compleet immobiel, elke beweging deed pijn en ze kon nauwelijks nog praten”, zei Patty.

In februari 2015 onderging ze een nieuwe beenmergtransplantatie, maar 15 dagen later begon het donormerg haar lichaam aan te vallen. De maand daarop lieten haar nieren het afweten. De dokters zeiden dat ze maar 48 uur zou overleven als ze de dialyse zouden uitschakelen.

Het was tijd om afscheid te nemen.

“Dokters zeiden ons dat we haar moesten laten gaan. Ze was amper een uur per dag wakker. We bereidden onze andere dochters op haar dood voor.”

Ze verplaatsten Abby naar de afdeling palliatieve zorgen en haar grootouders waren overgevlogen om afscheid te nemen. Dan begon de hartverscheurende opdracht van het organiseren van de begrafenis: het kiezen van de doodskist en de muziek die ze zouden spelen.

Lees ook  Ingegraven kindje gevonden in het bos, op het laatste moment gered door bewaker

Maar dan geschiedde er een wonder – Abby werd wakker!

Ze zei: “Ik heb nog zoveel leven te doen.”

“We konden het niet geloven”, zei Patty. “Na verloop van enkele dagen, weken, maanden begon ze terug te wandelen en werd ze sterker. Het is een onvervalst wonder.”

En de dokters zijn het daarmee eens. Er is geen medische verklaring voor het herstel van Abby. “Op dat moment nam ze helemaal geen medicatie meer”, zei de dokter van Abby, oncoloog Jacob Wessler.

“Ze heeft ups en downs, maar als ze zo verder doet, zet ze ons compleet voor schut!”, voegde hij er nog aan toe. “Ze overtreft onze stoutste verwachtingen.”

“We zagen haar sterven en terug tot leven komen. Nu kijken we alleen nog maar naar de toekomst”, zei Patty nog.

Wat vind jij van het wonderbaarlijke herstel van Abby? Een mirakel, toch? DEEL het verhaal van Abby met je vrienden!

De woedende 23-jarige buigt zich over haar slapende vriend. 2 uur later kijkt hij in de spiegel en krijgt hij bijna een hartaanval.

Babymeisje in India verbluft iedereen met een extra hoofdje aan haar buik bevestigd.