in

Ouders gaan naar bios en laten peuter en baby alleen thuis

Een politiemedewerker van operationeel centrum Den Haag kreeg gisteravond een verontrustend telefoontje van de peuter Emma, die alleen met haar babybroertje was achtergelaten.

Haar ouders waren naar de bioscoop en konden geen oppas meer regelen. Ze gokten erop dat de kinderen niet wakker zouden worden.

Een medewerker van de politie kreeg gisteravond Emma aan de telefoon. ‘Mijn telefoon gaat, het is een 112-melding’, schrijft de betreffende medewerker op Facebook. ‘Ik begin met ‘goedenavond politie’, maar voordat ik ben uitgesproken hoor ik een kinderstemmetje vragen: waar is mama?’

Kinderen die 112 bellen zijn vaak aan het spelen met de telefoon, maar de medewerker was er niet gerust op. Er was een huilende baby op de achtergrond te horen.

‘Het meisje begint te huilen en zegt: Ik weet niet waar mama is.’ Volgens de medewerker klonk de stem aan de andere kant van de lijn als een meisje dat niet ouder dan 3 of 4 jaar is.

Lees ook  Baby die lijkt op “meermin” sterft in papa’s armen 1 dag na geboorte

Emma zegt dan dat haar ouders niet thuis zijn. De politiemedewerker bedenkt zich geen moment en laat het nummer van de telefoon natrekken, om erachter te komen waar het meisje woont.

‘Ik zeg tegen Emma: ‘Blijf maar aan de telefoon, ik ga je helpen en wij gaan samen mama zoeken’. Ik vraag aan Emma waar zij woont. Zachtjes zegt zij: ‘Rotterdam.’

Het adres of de straatnaam wist Emma niet.

Verhuisd
Uiteindelijk vindt de medewerker een adres verbonden aan het telefoonnummer. ‘De collega’s op straat gaan onderweg en ik houd Emma aan de telefoon. Bij het adres aangekomen vraag ik aan Emma of zij al politie voor de deur ziet.

Emma zit boven in de slaapkamer en kijkt uit het raam. ‘Nee’, zegt ze stellig. Wat blijkt, het gezin is volgens de huidige bewoners recentelijk verhuisd maar onbekend is naar welk adres.’

Lees ook  Circus aap na jaren aan de ketting eindelijk gered. Omstaanders zien tranentrekkende, eerste ontmoeting met nieuwe vriend.

Met Emma nog aan de telefoon gaat de medewerker op zoek naar het nieuwe adres. ‘Mijn collega krijgt een man aan de lijn die een klein meisje voor een raam ziet staan in een donker huis in Rotterdam en vindt dat gevaarlijk. De man belt aan maar krijgt geen reactie.’

Ineens zegt Emma: ‘Ik zie een politieauto!’. Het meisje in het raamkozijn blijkt Emma te zijn. De medewerker is opgelucht dat het meisje veilig in handen is van collega’s. De ouders van Emma bleken een avondje naar de bioscoop te zijn.

Emma en haar broertje slapen altijd door en worden nooit voor een bepaalde tijd wakker. De ouders konden geen oppas krijgen en hebben het erop gegokt dat het wel goed zou komen, meldt de politie.

De ouders zijn stevig toegesproken door de politie op het bureau en daarnaast krijgen zij begeleiding van Bureau Jeugdzorg.

Arts gechoqueerd door dunne lijfje van baby. Als ze luier uitdoet, belt ze meteen de politie.

Politie zoekt getuigen mishandeling 10-jarig meisje in Haarlem