in

Opmerkelijke ontdekking: Lijkwagen met 675 kilo drugsgrondstoffen op de A77

In mei werd op de A77 snelweg nabij Beugen, in de buurt van Boxmeer, een opmerkelijk incident onthuld. Een lijkwagen, afkomstig uit Rotterdam, werd tot stilstand gebracht en bij nader onderzoek bleek dat deze volgeladen was met maar liefst 675 kilogram aan grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van verdovende middelen. De twee inzittenden, beiden afkomstig uit Rotterdam, werden onmiddellijk gearresteerd. Dit is nu pas bekend geworden.

Lees ook
Videobeelden: Lil Kleine kermend van de pijn na klap in maag!

De politie trok aanvankelijk de aandacht op de A15 snelweg (Rotterdam-Nijmegen) vanwege het feit dat de lijkwagen opmerkelijk laag op de weg lag. Dit voorval vond plaats op 7 mei.

Gedurende meerdere tientallen kilometers werd de lijkwagen nauwlettend gevolgd door de politie. Uiteindelijk werden de inzittenden gedwongen om bij een tankstation in Beugen te stoppen en uit te stappen. Het voertuig was eigendom van een uitvaartbedrijf, waarvan de 38-jarige chauffeur tevens de eigenaar was. De rechtbank besloot dat hij in voorlopige hechtenis blijft. De andere persoon in de auto, een 50-jarige man uit Rotterdam, is tijdelijk op vrije voeten gesteld.

Lees ook
Leerling van groep 8 raakt ernstig gewond tijdens gymles

Een dag na hun arrestatie vond er een inval plaats in het bedrijfspand van de chauffeur, gelegen in Hoogvliet bij Rotterdam. Tijdens deze doorzoeking werd een drugslaboratorium aangetroffen, samen met een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, ongeveer een halve kilogram.

“Mijn lief wil nooit met me vrijen. Ik krijg meer likjes van de hond van de buren dan van haar”

Vrouw (76) beroofd van tas en daarna aangereden, slachtoffer zwaargewond naar ziekenhuis