in

Opgepakte vrouw (21) steekpartij in Hema Wormer had winkelverbod, was net filiaal uitgezet door politie

De 21-jarige vrouw uit Wormer die is opgepakt voor de steekpartij donderdag in een filiaal van de Hema in de Noord-Hollandse plaats had een winkelverbod. Kort voor de steekpartij, waardoor een medewerkster van de winkel zwaargewond raakte, was de politie al ter plaatse geweest om de verdachte uit het filiaal te zetten.

De agenten waren nog in de buurt toen de steekpartij rond 16.00 uur plaatsvond, en konden direct eerste hulp verlenen en de verdachte aanhouden, meldt de politie. Die spreekt vrijdag van een vreselijk incident. Het slachtoffer is een 23-jarige vrouw uit Wormer.

Toen de 21-jarige vrouw in de winkel verscheen, was de politie gebeld, vanwege het winkelverbod, legt een politiewoordvoerder uit. Agenten die ter plaatse kwamen, vertelden de 21-jarige vrouw dat ze niet in de winkel mocht komen en begeleidden haar naar buiten. Toen het leek alsof zij uit de buurt wegging, vertrokken de agenten ook weer.

Lees ook
Man vergeet pannetje met gehaktballen op fornuis door seksfilmpje, wordt door buren gered uit brand

Kort daarop kregen zij echter de melding binnen dat de vrouw weer terug was in de winkel en dat er een steekpartij was. ,,De collega’s zijn daarop teruggekeerd, hebben levensreddende handelingen kunnen uitvoeren en de verdachte direct kunnen aanhouden’’, aldus de woordvoerder. Volgens de zegsvrouw was het slachtoffer dusdanig gewond dat het voor haar heel belangrijk is geweest dat zij zo snel werd geholpen.

Slachtofferhulp
Aan klanten die in de winkel aanwezig waren, wordt slachtofferhulp aangeboden, meldt de politie verder. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Lees ook
Na Crompouce nu Flamouce in opmars in Nederland

Wormer ligt in de gemeente Wormerland. Locoburgemeester Jeroen Schalkwijk van die gemeente liet in een reactie op X, voorheen Twitter, weten: ‘Zojuist vernam ik het trieste nieuws dat er na een steekpartij in Wormer een slachtoffer ernstig gewond is opgenomen in het ziekenhuis. We leven met haar mee en veroordelen dit geweld te allen tijde.’

De vakbond van Hema verspreidde een verklaring via Facebook. ‘We zijn geschokt door het nieuws dat een medewerker van Hema vandaag zwaargewond is geraakt bij een steekincident bij de winkel in Wormer. … We leven mee met deze medewerker en collega’s van deze Hema-medewerker.’

HEMA-medewerkster (23) zwaargewond na steekpartij in winkel

14-jarig meisje blijkt eigen zoon: cel voor de pedofiel die dickpic stuurt naar ’Annabelle’