in

Opgelet, moeders! Als je merkt dat de huid van je kind blauw wordt, pas dan op voor deze voedingsmiddelen.

Je wil natuurlijk het beste voor je kind, zeker wat voeding betreft. We geven onze kinderen daarom een gevarieerd dieet van fruit en groenten. Wat vele ouders echter vergeten, is dat sommige groenten niet goed zijn voor kinderen, zeker niet voor kinderen jonger dan een jaar.

Groene bladgroenten zoals spinazie, selder, sla, enzovoorts, bevatten vele voedingsstoffen maar, hoe moeilijk het ook is om het te geloven, ze doen onze kinderen niet veel goeds. Dit komt doordat deze groenten een hoog gehalte hebben aan nitraten. Het menselijk lichaam weet deze stoffen prima om te zetten in iets bruikbaars, zelfs al zijn ze licht giftig. Voor volwassenen is er geen enkel probleem, maar bij kinderen moet je toch enigszins opletten.

Lees ook  Bejaarde man heeft in de supermarkt een ongelukje in z’n broek – De reactie van deze vrouw roerde hem tot tranen toe.

In hoge concentratie kunnen deze stoffen metahemoglobinemie veroorzaken, ook bekend als het ‘blauwe baby’ syndroom. De naam werd gegeven op basis van de symptomen die deze aandoening laat opmerken.

De Spaanse Vereniging voor Pediatrie suggereert daarom om geen groene bladgroenten op te nemen in het menu van kleine kinderen, zeker niet voor kinderen minder dan een jaar oud. Wanneer een kind al wat ouder is, kunnen deze groenten wel maar ze mogen niet meer dan 20% van de maaltijd uitmaken.

Lees ook  De pasgeborene sterft in de handen van de arts. Daar pakt hij een scalpel en begint zijn hart te masseren

We zeggen er graag even bij dat deze informatie louter indicatief is en dus op geen enkele wijze een oplossing biedt voor medische problemen. Als je kind een blauwe kleur op de huid krijgt, praat dan zo snel mogelijk met een dokter. Dokters zullen je met raad en daad bijstaan om je kind op de beste manier te laten opgroeien.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Ze verhuurt haar buik om een baby te dragen voor een koppel. Als er problemen opsteken, wil het koppel er niets meer van weten!

Mark (52) bedacht besparing die zijn bedrijf 1,5 miljoen oplevert. Als bedankje kreeg hij bon van 11 euro