in

Opa op scootmobiel rijdt naar seksclub via provinciale weg: Enorme file

Vrachtwagenchauffeur Fred Plateijn reed vrijdagochtend op de N279 tussen Helmond en Asten en dacht even dat hij droomde. Toen hij nog eens goed in zijn ogen wreef, bleek het echt waar te zijn: op de provinciale weg waar je tachtig kilometer per uur mag rijden, kwam hij een man op een scootmobiel tegemoet. Achter de man ontstond een flinke rits met langzaam rijdende voertuigen.

“Ik kwam aanrijden en dacht vanuit de verte: wat zie ik daar? Ik twijfelde aan mijzelf en dacht: dit kan niet waar zijn”, vertelt vrachtwagenchauffeur Fred Plateijn aan Hart van Nederland. “Als ik dit zou navertellen dachten mensen vast dat ik gek zou zijn, dus maakte ik een foto.” Het is echt waar: op de provinciale weg waar auto’s en vrachtwagens tachtig kilometer per uur rijden, reed een oudere man op zijn scootmobiel.

Lees ook
Nathan laat zijn vriendin regelmatig uit in winkelcentrum

De man reed met een snelheid van ongeveer 15 kilometer per uur. Dit zorgde voor een enorm lange file en had dan ook een flinke rij auto’s en vrachtwagens achter zich verzameld. “Het was een file van ongeveer een kilometer”, vertelt de vrachtwagenchauffeur Fred. “Het was echt levensgevaarlijk. Als je de foto ziet denk je dat het grappig is, maar eigenlijk is het ongelofelijk dat dit gebeurd.”

Politie onderneemt meteen actie
Toen de chauffeur de scootmobiel zag, belde hij direct de politie. “We kregen de melding binnen en onze collega’s zijn er meteen naartoe gegaan”, vertelt een politiewoordvoerder van Oost-Brabant. “De motoragent is meerdere malen langs de ontstaande file gereden maar hij trof geen scootmobiel aan.”

Lees ook
Onderzoek wijst uit: Mensen die een goede band hebben met de buren, zijn gelukkiger!

De politie vermoed dat de bestuurder van het voertuig met hulp van andere weggebruikers, of op eigen initiatief de weg heeft kunnen verlaten. “We hebben de man niet meer gevonden.” Een getuige verklaarde dat de man op weg was naar de vrouwen van plezier.

Een groot raadsel
Chauffeur Fred vermoed dat het om een oudere meneer gaat die verward was. “Waar hij vandaan kwam en waar hij heen ging blijft een groot raadsel. Er is geen fietspad en de weg is een flink stuk zonder huizen, heel bizar”. Ondanks de opmerkelijke en gevaarlijke situatie zijn er geen ongelukken gebeurd. “Dit soort situaties kunnen fout aflopen”, aldus de politiewoordvoerder.

Man met een kleine probeert te rukken tegenover vrouw (22) in trein naar Groningen

Man dumpt in lakens gewikkelde sekspoppen in bos: Intensief gebruikt blijkt uit onderzoek!